Mantex deltar vid Zellchemings internationella mässa för pappers- och massaindustrin i Tyskland i juni

Mantex kommer för första gången att ställa ut vid den tyska industriföreningen Zellchemings mässa i Wiesbaden och som pågår mellan 18 och 20 juni. Medverkar från Mantex sida gör bolagets försäljningschef Martin Frid som bland annat kommer att presentera bolagets produkt Biomass Analyzer. Zellcheming är en den äldsta branschorganisationen inom pappers- och massaindustrin med mer än 1 300 företag som medlemmar och arrangerar årligen en internationell mässa som lockar ett 150-tal utställare från hela världen.


Mässan pågår under sammanlagt tre dagar och brukar årligen locka till sig tusentals branschintresserade besökare. Mantex har inte tidigare medverkat vid mässan men väljer i år att delta för att öka exponeringen mot presumtiva kunder inom pappers- och massaindustrin.

”Efter fjolårets typgodkännande av Biomass Analyzer har vi ökat våra satsningar på att nå ut till kunder utanför Sverige. Zellcheming verkar för ökad kunskap om olika teknologiska framsteg och deras mässa erbjuder därför ett ypperligt tillfälle att visa upp Mantex teknologi och vad vi kan inför en mer internationell publik”, säger Martin Frid, försäljnings- och marknadschef på Mantex AB.
 
Zellcheming grundades 1905 och ser sig själv som en länk mellan forskning och produktion inom pappers- och träfiberbaserade produkter. Föreningen är en plattform för teknikutbyte för alla som är involverade i utvecklingen av hållbara pappers- och träfiberbaserade produkter.
 
Föreningen har ett antal tekniska kommittéer som löpande följer den tekniska utvecklingen inom området och som uppmärksammar ämnen och områden med växande betydelse för branschen. Genom att lyfta fram bästa praxis och insatser för att uppnå standardiseringar, strävar Zellcheming efter att bidra till att sprida kunskap inom föreningen, forskningen och industrin.

För mer information, vänligen kontakta:

Max Gerger, CEO
+46 70 012 35 72 eller max.gerger@mantex.se

Om Mantex

Mantex säljer lösningar baserade på en patenterad ny röntgenbaserad mätteknik för biomassa, som beröringsfritt, automatiskt och i realtid analyserar materialets fukthalt, askhalt och energiinnehåll. Dessa mätdata används bland annat för att öka och förbättra produktionen i pappersbruk, värdera biobränsle och effektivisera förbränningen i biokraftverk.

Mantex aktie är noterad på NASDAQ First North Growth Market och Certified Adviser (CA) är Mangold Fondkommission.

Bifogade bilder

Martin Frid
Biomass Analyzer

Bifogade filer

Mantex deltar vid Zellchemings internationella mässa för pappers- och massaindustrin i Tyskland i juni