Mangold Private Banking

Fondsparande

Med fondsparande hos Mangold får du en enkel, billig och transparent grundplattform för ditt sparande. Kontakta oss idag för fondsparande.

Mangold Fondsparande

Mangold fondsparande

När du har fondsparande hos Mangold får du en enkel, billig och transparent grundplattform för ditt sparande. Utan krångliga och onödiga avgifter. Kontakta oss gärna idag om du är intresserad av fondsparande hos oss.

Attraktivt långsiktigt fondsparande

Vi vill gynna långsiktigt sparande och betalar ut all fondprovision direkt till dig. Vi tar ingen depåavgift eller kostnad för dig om du vill flytta dina fonder till Mangold.

Hjälp med fondsparande

Enkelt, billigt och rättvist fondsparande

Hos oss kan du alltså spara dina pengar i fonder och slippa betala onödiga och återkommande avgifter. Det enda du behöver betala till oss är en mindre courtageavgift när du köper en fond, men för en långsiktig sparare är det endast en engångssumma.

Fondsparande hos Mangold och hur det går till

Vad innebär det att ha ett fondsparande hos Mangold och hur går det till? Som depåkund hos Mangold Fondkommission får du tillgång till onlinetjänsten Mangold Online, där du kan följa innehav och transaktioner och handla fonder, men även aktier och andra värdepapper direkt mot Stockholmsbörsen och Nordic Growth Market. Du kan välja att öppna en depå eller ett investeringssparkonto och genom att använda e-legitimation kan du signera din ansökan direkt.

Fondprovision och varför Mangold betalar ut den till dig

Vad menas med fondprovision och varför betalar Mangold ut den till kunden? Mangold har inga egna fonder men på vår handelsplattform erbjuder vi upp till 700 olika värdepappersfonder (UCITS). Fondbolagen som förvaltar de här fonderna betalar oss en fondprovision, en slags distributionsersättning, i dagligt tal kallad kickback, för att vi erbjuder våra kunder deras fond.

Ersättningen är tänkt att täcka kostnader för distribution och underhåll på plattformen, men många kunder köper oftast bara en fond och låter den sedan ligga. Ersättningen från ett fondbolag kan i många fall röra sig om upp till halva fondens förvaltningsavgift och istället för att vi behåller den betalar vi ut den till kunden, i kontanta medel direkt till kundens depå. Det tycker vi är en rättvis rabatt!

Flytta över dina fonder

Vill du flytta över fonder du har hos en annan aktör? Vi hjälper dig gärna med det för att få ta hand om ditt fondsparande. Börja med att fylla i den här blanketten: Överföringsfullmakt

För ytterligare frågor vänligen kontakta vår kundtjänst: 08 – 503 015 80

Läs mer om våra allmänna villkor här och om våra tillstånd här. Att sätta in pengar på ditt Mangoldkonto är lättast att göra med swish. I annat fall hittar du kontonummer och information för överföring här.

Skillnader mellan depå och ISK-konto

En aktiedepå är som ett vanligt bankkonto men där du utöver pengar kan ha aktier och fonder. Du betalar courtage när du gör aktieaffärer och du har rösträtt för dina aktier vid bolagsstämmor. När du har dina aktier i en depå får du betala 30 procent skatt på inkomst av kapital för vinster eller utdelningar och du kan göra avdrag på skatten om du har sålt med förlust.

Har du aktierna i ett investeringssparkonto betalar du endast en årlig schablonskatt (0,375% 2020) som baseras på kontots värde. Och du behöver heller inte ta upp försäljningar av värdepapper i din deklaration. Du betalar courtage när du gör aktieaffärer och du har rösträtt för dina aktier vid bolagsstämmor.

Riskinformation: Finansiella instrument kan både öka och minska i värde vilket innebär att du kan förlora hela eller delar av ditt investerade kapital. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

Läs mer

Öppna kostnadsfritt en depå hos oss

Som depåkund hos Mangold Fondkommission får du tillgång till onlinetjänsten Mangold Online där du kan följa dina innehav och transaktioner samt handla direkt mot Stockholmsbörsen och Nordic Growth Market.

Kontakta oss om fondsparande

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med fondsparande, tveka inte att höra av dig.

Rickard Fagerudd
Head of Wealth Management Rickard Fagerudd +46(0) 8 5277 5070
Patric Holmberg
Head of Distribution Patric Holmberg +46 (8) 5030 1575

Vill du att vi kontaktar dig?

Målet med vår fondsparande är att den ska göra skillnad. Fyll i formuläret och skicka, så kontaktar vi dig!

  •