Fondsparande

Mangold Fondsparande

Så fungerar det

Ett fondsparande hos Mangold fungerar precis som hos din bank eller nätmäklare. Skillnaden är vi varken tar en avgift av dig för att öppna ett konto eller för att förvara dina fonder. Dessutom betalar vi ut den fondprovision/distributionsersättning vi får från tredjepart (fondbolagen) direkt till ditt konto. Ersättningen kan i många fall motsvara upp till halva fondens förvaltningsavgift!

Du slipper alltså återkommande och krångliga avgifter. Allt du betalar är en courtage avgift enligt gällande prislista när du köper fonder. Det här innebär ett billigt fondsparande för dig!

  1. Du öppnar en depå eller ett ISK-konto hos oss. Med e-legitimation signerar du ansökan direkt!
  2. Du sätter in valfritt belopp, antingen via Swish eller en banköverföring, och väljer sedan vilka fonder du vill investera i. Du kan förstås också lägga upp ett månadssparande.
  3. Varje kvartal betalar vi ut distributionsersättningarna för dina fonder som vi erhållit, och de kommer direkt till ditt konto.

Vår handelsplats – Mangold Online

Alla dina affärer sköter du själv, enkelt och smidigt direkt på vår handelsplattform. Här kan du följa innehav och transaktioner och handla fonder, aktier och andra värdepapper direkt mot Stockholmsbörsen och Nordic Growth Market.

Frågor & Svar

Jag är nyfiken på Mangold, vad gör ni?

Mangold är en fondkommissionär som erbjuder ett brett spektrum av finansiella tjänster till både privatpersoner och företag. Bolaget grundades år 2000 och är ett börsnoterat, lönsamt bolag med stark tillväxt.

För dig som privatperson kan vi erbjuda en smidig depålösning och handelsplattform för handel av värdepapper, och utöver det lägger vi stor vikt vid personlig service.

För förmögnare kunder erbjuder vi kapitalförvaltning i kombination med rådgivning och ger varje kund en personlig rådgivare som skräddarsyr lösningar efter individuella behov, förutsättningar och mål. Vi har inga egna fonder utan erbjuder diskretionärt förvaltade portföljer, men på vår handelsplattform kan du handla fler än 600 fonder från olika fondbolag och banker.

Kan jag köpa fonder hos Mangold?

Ja, i vår handelsplattform kan du köpa mer än 600 fonder från olika fondbolag. För att kunna handla fonder behöver du öppna en depå, vilket du gör enkelt med Bank-ID. Det är helt kostnadsfritt och tar bara några minuter. Därefter är det bara att gå in på vårt fondtorg och börja handla. För att handla går du in under ”Värdepappershandel” i vår kundportal  Mangold Online och väljer fliken ”Fonder”. I Mangold Online kan du se din depås utveckling i realtid.

Kan jag köpa enskilda aktier hos Mangold?

Ja, när du har öppnat en depå hos oss kan du handla i aktier, aktierelaterade instrument och derivat.

Varför är det viktigt att ha koll på avgifter vid fondsparande?

Avgifter kan snabbt äta på ditt sparkapital utan att du direkt märker det. På Mangold är vi transparenta och tar därför varken någon depåavgift, förvaringsavgift eller avgift för att flytta fonder till oss. Utöver det ger vi den tredjepartsersättning/fondprovision vi får från fondbolagen, vars fonder vi erbjuder i vårt fondtorg, till dig som kund, i kontanta medel till ditt konto på kvartalsbasis.

Vad menas med fondprovisioner och varför betalar Mangold ut den till kunden?

Fondbolagen vars fonder vi erbjuder på vårt fondtorg betalar oss en  en provision eller en slags distributionsersättning, i dagligt tal kallad kickback. Ersättningen är tänkt att täcka kostnader för distribution samt underhåll på plattformen. Den kan i många fall motsvara upp till halva fondens förvaltningsavgift. Istället för att behålla den här ersättningen betalar Mangold ut den till dig som kund, i kontanta medel direkt till din depå. Vi gör det för att vi vill gynna långsiktigt sparande. Vi vill göra fondsparande enkelt, billigt och rättvist för dig som kund.

Har Mangold egna fonder?

Nej, Mangold har inga egna fonder. Vi erbjuder våra kunder som vill ha hjälp att förvalta sina pengar, så kallade diskretionära portföljer. De diskretionära portföljerna är sammansatta av olika tillgångsslag, såsom direktägda aktier, räntepapper och hedgefonder. Portföljerna är anpassade för olika risknivåer.

Har Mangold fonder för hållbara investeringar?

Ja, via vårt fondtorg, med mer än 600 fonder, hittar du fonder med hållbara investeringar från diverse fondbolag.

Har ni fonder beroende på om jag vill ta liten, medel eller hög risk i mitt sparande?

Ja, via våra diskretionära portföljer, vilka finns för olika risknivåer. Vi erbjuder även olika inriktningar och risknivåer genom de fonder som du som kund kan handla på vår handelsplattform. Man bör vara medveten om att alla former av fondsparande är förenade med risk i den meningen att insatta pengar kan minska i värde.

Är det någon skillnad på att vara kund hos Mangold jämfört med storbankerna eller hos nätmäklare?

Vi strävar alltid efter att ge våra kunder en snabb och personlig service. En depå hos oss fungerar på samma sätt som hos nätmäklare. Hos oss kan du även få en personlig kontakt som du kan ringa när du behöver hjälp eller investeringsråd.

Kan jag flytta över fonder till Mangold som jag har hos en annan aktör?

Ja, det kan du och vi hjälper dig gärna med det. Vi tar ingen avgift för det. Ring gärna vår kundtjänst: 08 – 503 015 80 så hjälper vi dig vidare.

Omfattas sparare hos Mangold av statliga garantier som investerarskydd och insättningsgaranti?

Våra konton omfattas enligt beslut av Riksgälden av den statliga insättningsgarantin, upp till 1 050 000 SEK, och det statliga investerarskyddet, upp till 250 000 SEK. Det innebär att om Mangold skulle gå i konkurs så är du som kund garanterad att få upp till det beloppet i ersättning av staten.

Investerarskyddet innebär att om Mangold går i konkurs och du av någon anledning inte skulle kunna få ut dina värdepapper så är du garanterad en ersättning upp till beloppsgränsen. Huvudregeln är att dina värdepapper alltid hålls åtskilda från Mangolds egna innehav och andra kunders värdepapper och att du därför alltid har möjlighet att få ut dem även om Mangold skulle gå i konkurs.

Vill du ha hjälp att komma igång?

  •