Mangold Investment Banking

Mergers & Acquisitions

Mangolds M&A-rådgivare erbjuder specialistkompetens inom både privata och publika företagstransaktioner, såsom värderingar, förvärv, sammanslagningar och försäljningar av företag eller dess tillgångar.

Sälja företag

Mangold erbjuder kvalificerad och skräddarsydd finansiell rådgivning i samband med företagsförsäljningar. Vi agerar rådgivare till entreprenörer, investmentbolag, Private Equity-bolag och industriella aktörer, med målet att anpassa processen för varje klients unika behov.

Att sälja företag genom en strukturerad process tar vanligtvis cirka 4–6 månader. Utöver detta är det vanligt att köparen begär att du som säljare är kvar i verksamheten i några år efter en försäljning. Mangold agerar rådgivare genom hela försäljningsprocessen, från start till mål. Våra tjänster inkluderar bland annat företagsvärdering, upprättande av marknadsföringsmaterial och investeringsmemorandum, finansiell analys, kontakt med potentiella köpare, upprättande av processbrev, utvärdering av bud samt stöd vid avtalsförhandling genom en strukturerad auktionsprocess.

När du som entreprenör funderar på att sälja företaget är det sannolikt ett av de största besluten i livet. Som säljare till ett entreprenörslett bolag finns det många fallgropar och problem som kan dyka upp under vägens gång. Därför är det viktigt att arbeta tillsammans med en kvalificerad rådgivare som säkerställer kvalité genom hela försäljningsprocessen. Det är viktigt att fundera på vad som är viktigt för just dig vid en försäljning av ditt företag. Hur värderar jag mitt företag? Vilken typ av köpare passar bäst för bolagets framtid? Hur väl kommer en ny ägare ta hand om anställda, leverantörer och kunder? Dessa frågor och många fler diskuteras tidigt i processen för att säkerställa att försäljningsprocessen utformas i enlighet med förväntningarna.

Funderar du på att sälja ditt företag? Tveka inte att höra av dig så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa till att maximera värdet och hitta rätt köpare för just dig.

Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa just
ditt företag inom M&A

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig, tveka inte att höra av dig.

Vill du att vi kontaktar dig?

Målet med vår Corporate Finance avdelning är att den ska göra skillnad för ditt företag. Fyll i och skicka formuläret, så kontaktar vi dig!