Emission

Inbjudan till teckning av depåbevis i SMART VALOR AG i samband med notering på Nasdaq First North

  • Emittent SMART VALOR AG
  • Teckningsperiod 21 jan - 3 feb 2022
Sista svarsdagen har passerat.

KORT OM SMART VALOR

SMART VALORs plattform är ett pålitligt insteg till blockchain-teknologi för investerare och institutioner. Bolaget grundades år 2017 i Schweiz, där det har varit en del av Thomson Reuters inkubator. Det är den första kompletta plattformen för investeringar i digitala tillgångar och kryptobörs som bedrivs under schweizisk reglering, där bolaget har tillstånd att vara verksam som en finansiell intermediär sedan 2018, och under liechtensteinsk reglering, där bolaget har tillstånd att bedriva kryptobörs och att agera förvaringsinstitut enligt blockchain-lagen sedan 2020.

På B2C-sidan (Business-to-Consumer) erbjuder SMART VALOR handel, mäkleri, förvaring och diskretionär tillgångsförvaltning till sina kunder från över 130 länder. De digitala tillgångarna på plattformen inkluderar över 170 handelspar av kryptovalutor, blockchain-protokoll, DeFi och metaverse-tillgångar.

På B2B-sidan (Business-to-Business) syftar SMART VALORs API-baserade Crypto-as-a-Service erbjudande till att göra det möjligt för banker och fintechföretag att erbjuda digitala tillgångar till sina kunder genom att använda SMART VALORs teknologi samt dess regulatoriska tillstånd.

Som en förlängning av sin plattforminfrastruktur har SMART VALOR skapat en NFT-marknadsplats som nyligen lanserades i en betaversion under namnet VALOR Prime.

Som ett erkännande av sitt tekniska ledarskap utnämnde den schweiziska regeringen SMART VALOR för ett innovationsbidrag genom Innosuisse och Forbes där Bolaget nominerades till ett av de tio mest spännande SME-teknikerna i Europa.

För mer information om verksamheten, vänligen se bolagets hemsidan.

BAKGRUND OCH MOTIV

Digitala tillgångar och blockchain-teknologi är ett snabbt växande område och SMART VALORs börs- och investeringsplattform befinner sig just nu uppskalningsfasen. Utbyggnaden av Bolagets produktportfölj där störst vikt läggs på DeFi (Decentraliserad Finans), Yield-produkter och NFT (Non-Fungible Tokens) pågår just nu. SMART VALOR ser dessutom en stor potential för sin nyligen lanserade Crypto-as-a-Service (“CaaS”)-lösning för traditionella finansiella institutioner som står inför en växande efterfrågan från kunder att erbjuda digitala tillgångar.

För att stödja SMART VALORs momentum kommer intäkterna från erbjudandet i samband med noteringen på Nasdaq First North att användas i syfte att skala upp SMART VALORs B2C- och B2B-verksamhet samt stärka balansräkningen.

Dessutom kommer den Nasdaq-listade statusen att öka SMART VALORs trovärdighet och stärka dess position som en pålitlig inkörsport till blockchain-teknologi. Detta är särskilt viktigt för att underlätta utbyggnaden av SMART VALORs B2B-verksamhet som riktar sig till traditionella banker, fintechföretag och andra institutioner. Det öppnar också upp möjligheten för en ännu snabbare utveckling genom icke-organiska tillväxtalternativ.

 

Olga Feldmeier, styrelseordförande och medgrundare, presenterar SMART VALOR