Emission

Inbjudan att teckna aktier i High Coast Distillery AB

  • Emittent High Coast Distillery AB
  • 27 dec - 20 jan 2022
Sista svarsdagen har passerat.
Om Bolaget

High Coast Distillery AB (”High Coast ” eller ”Bolaget”) grundades 2007 och målet var tidigt att starta ett whiskydestilleri på plats i det gamla kraftverket på Box i Bjärtrå. Idag verkar High Coast genom sitt varumärke High Coast Whisky och Bolaget är en respekterad och etablerad producent av single malt whisky av hög kvalitet. Bolaget har idag 21 medarbetare varav 15 placerade på plats i Bjärtrå. Genom nyttjande av de unika förutsättningarna som Höga kusten erbjuder har High Coast som vision att ge whiskyälskare runt om i världen en whisky upplevelse i absolut världsklass.

Bolagets affärsmodell

Bolaget affärsmodell bygger på intäkter från Bolagets produkter, och från besöksverksamheten på destilleriet i Bjärtrå.

High Coast erbjuder ett par produkter, varav huvudprodukten är egen buteljerad single malt whisky under varumärket High Coast Whisky. På Systembolaget i Sverige finns High Coast Origins (Berg, Älv, Hav, Timmer) i det ordinarie sortimentet. High Coast Origins är Bolagets ”instegsprodukt” och står för den större volymförsäljningen som Bolaget har till en lägre kostnad för konsumenterna. För mer kräsna whisky smakare, erbjuder High Coast Distillery deras ”Specialty” produkter, vilka är kortare serier och unika produkter i ett högre prisläge i begränsad upplaga som definierar både kreativiteten, hantverkskunnandet och innovationsförmågan i vårt varumärke.

Bortom Bolagets produktportfölj, erhåller High Coast intäkter från deras besökscenter på destilleriet i Bjärtrå. Huvudfokuset på besökscentret är att erbjuda på värdskap, whiskykunskap och genomgång av diverse varumärken. Med restaurang- och bar-verksamhet, långsides med utmärkta konferensmöjligheter och spännande events förmedlar besöksverksamheten viktiga värden i High Coasts varumärke och ger besökarna både whiskyupplevelser och värdskap i världsklass.

Villkor av erbjudandet

Villkor: För varje aktie av serie A och B erhålls en (1) teckningsrätt. Det krävs tio (10) teckningsrätter att teckna en (1) nyemitterad B-aktie i High Coast Distillery AB.

Teckningskurs: 40 SEK/aktie.

Teckningsperiod: 27 december 2021 – 20 januari 2022.

Marknadsplats: Pepins Market.