Wyld Networks samarbetar med Harper Adams University i Storbritannien för att övervaka jorddata via Wyld Connect satellit-IoT

Harper Adams University är det ledande universitetet i Storbritannien inom jordbruk, djur- och landsbygdsförvaltning samt miljöförvaltning. Universitetet har satt guldstandarden för brittisk jordbruksforskning och tar itu med några av de mest pressande problemen världen står inför - livsmedelssäkerhet, markförvaltning, hållbarhet och klimatutmaningar.

Wyld samarbetar med Harper Adams för att övervaka jord för grödor med ett initialt projekt för att leverera data om jordfuktighet för kålväxter inom de 550 hektar stora forskningsfälten vid Harper Adams i Shropshire, Storbritannien. Att hantera jordhälsa och vattenanvändning är nyckeln till att maximera avkastningen, minska insatserna och uppnå hållbarhetsmål. Den totala årliga globala marknadsstorleken för kålväxter uppskattas till cirka 25-30 miljarder USD.

Wyld Connect satellit-IoT-lösningen är redan installerat ute på fält och levererar idag data som flödar in i Wyld Fusion.

"Vi är glada över att samarbeta med Harper Adams University som ger tillgång till specialiserad kunskap, forskningsanläggningar, verkliga testmiljöer och ett nätverk av branschkontakter," säger Alastair Williamson, VD för Wyld Networks."Vår lösning löser inte bara anslutningsutmaningar för Harper Adams utan demonstrerar också satellit-IoT kraft för de 85% av jorden som brådskande söker digitalisera jordbruksprocesser."

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Alastair Williamson, CEO Wyld Networks
E-post: alastair.williamson@wyldnetworks.com
Tel: +44 7 824 997689

Om Wyld Networks

Wyld Networks utvecklar och säljer innovativa trådlösa teknologilösningar som möjliggör prisvärd uppkoppling globalt, vilket adresserar problemet för människor och bolag gällande bristen på global nätverksuppkoppling. Lösningarna är främst inriktade på trådlös nätverksanslutning för IoT-produkter och människor.

Wyld Networks Ltd grundades i Cambridge, Storbritannien under 2016 och är ett helägt dotterbolag till Wyld Networks AB.

Wyld Networks aktie (WYLD) handlas på Nasdaq First North Growth Market.
Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB.
Läs mer på: www.wyldnetworks.com