Wyld Networks meddelar partnerskap med Agroforestry för att installera Wyld Connect i Brasilien

Agroforestrys innovativa teknologi hanterar CO2/koldioxidutsläpp för företag som strävar efter att uppfylla hållbarhetsmål genom regenerativt jordbruk. Agroforestry förväntas installera ca 4.500 Wyld Connect-terminaler vilket innebär en potentiell order uppgående till ca 27 MSEK under en 36-månadersperiod.

Brasiliens jordbruksexport nådde en rekordnivå på 166,55 miljarder USD under 2023 enligt data från landets jordbruks- och boskapsdepartement (Mapa). Detta var +4,8 % högre än året innan 2022 och motsvarar en ökning på +7,68 miljarder USD. Denna tillväxttakt förväntas fortsätta under decenniet. Driven av agtech kommer Brasiliens jordbrukssektor att fortsätta spela en avgörande roll för den globala livsmedelsförsörjningen.

Agroforestry övervakar marken på platser över hela Brasilien för att leverera exakt koldioxidmodellering. Många bönder som bedriver regenerativt jordbruk, saknar stöd för att upprätthålla och skala sin produktion. Agroforestry erbjuder en komplett tjänst för växthusgasinventering, koldioxidkalkylator och ett tvärvetenskapligt team som utför en fullständig utredning av ett företags koldioxidutsläpp.

Många gårdar saknar dock anslutning till internet vilket begränsar förmågan att övervaka all mark. Wyld Networks kommer att tillhandahålla 4.500 Wyld Connect-terminaler för att möta detta behov.

Vid skärningspunkten mellan klimat- och livsmedelskrisen använder Agroforestry regenerativt jordbruk för att binda kol, förbättra marken och slutligen producera hälsosam mat.

"Satellit-IoT är nu ett avgörande krav för jordbruket," sade Alastair Williamson, VD för Wyld Networks. "Vi är glada att inleda detta partnerskap med Agroforestry för att koppla markdata i Brasilien."

För ytterligare information, vänligen kontakta

Alastair Williamson, VD Wyld Networks
E-mail: alastair.williamson@wyldnetworks.com
Tel: +44 7 824 997689

Om Wyld Networks AB

Wyld Networks utvecklar och säljer innovativa trådlösa tekniklösningar som möjliggör prisvärd uppkoppling var som helst i världen och löser problemen för företag och människor när det gäller bristen på global mobilnätstäckning. Lösningarna är främst inriktade på trådlös uppkoppling för Internet of Things (IoT) och människor.

Wyld Networks Ltd bildades i Cambridge, Storbritannien 2016 och är ett helägt dotterbolag till Wyld Networks AB.

Wyld Networks aktie (WYLD) handlas på Nasdaq First North Growth Market. Certifierad rådgivare är Mangold Fondkommission AB
(tel +46 8-5030 1550, e-postca@mangold.se).

Läs mer påwww.wyldnetworks.com