Miris Holding: Miris HMA® installerad på AdventHealth for Children i Orlando, Florida

AdventHealth har sex intensivvårdsavdelningar för neonatalvård i centrala Florida. Sjukhusgruppens neonatalvårdsavdelningen vid AdventHealth for Children i Orlando är en nivå IV NICU som erbjuder den högsta nivån av neonatalvård. Som meddelat i ett nyhetsbrev 2023-11-28 inkom AdventHealth for Children med order på ett Miris HMA® system i november förra året. Idag genomförde Miris installation och träning på sjukhuset som nu har åtta operatörer certifierade för klinisk användning av Miris HMA®. Installationen är Miris andra i Florida och första i Orlando med ett värde om ca 550 000 kr med beräknade årligt återkommande intäkter om ca 30 000 kr.  

AdventHealth hälsovårdssystem driver 53 sjukhus i nio delstater i USA och är det näst största sjukhusnätverket i Florida. Systemet har sex intensivvårdsavdelningar för neonatalvård i centrala Florida där AdventHealth for Children i Orlando är en nivå IV NICU som erbjuder den högsta nivån av neonatalvård. Neonatalvårdsavdelningen rankades nyligen som den bästa neonatalvårdsavdelningen i Florida och nummer 32 i USA av News and World Report.

Installationen är Miris andra på en neonatalvårdsavdelning i Florida där Miris sedan oktober 2023 har en installation på Holtz Childrens Hospital i Miami.

"Vi är jätteglada att AdventHealth nu är igång med analys med Miris HMA vilket möjliggör rätt näring för patienterna som vårdas på neonatalvårdsenheten" säger Marie Ekholm, säljchef på Miris. "Nu fortsätter arbetet med att säkerställa att barn som vårdas på de ytterligare 35 nivå 3 och 4 neonatalvårdsenheterna som finns i Florida får tillgång till vår teknologi. Att två neonatalvårdsavdelningar nu har etablerade program för individualiserad berikning är ett mycket viktigt steg i detta arbete." avslutar Marie.

Ordern inkom i november och annonserades i en pressrelease 2023-11-28. Ordern hade ett värde om ca 550 000 kr med beräknade årligt återkommande intäkter om ca 30 000 kr.