edyoutec AB: edyoutec – Operativ uppdatering mars 2024

Pressmeddelande 18 mars 2024Jag vill börja med att framhålla hur bra det går för vår tyska konsultverksamhet. Vi har nyligen fastställt vårt ekonomiska mål för 2024 till 32 miljoner kronor i omsättning med en EBITDA på 5 miljoner kronor. I detta ekonomiska mål ingår större kostnadsbesparingar genom hela koncernen motsvarande 4 miljoner kronor. I detta mål ingår inte intäkter från våra IP:n. Mot bakgrund av att investeringarna i våra IP:n i stort sett blev klara under 2023 kommer intäkter från våra IP:n märkas direkt på sista raden. edyoutec är inte längre ett förhoppningsbolag utan vi har intäkter och kan alltid anpassa vår kostnadskostym därefter i syfte att växa.

Nedan tänkte jag beröra flera viktiga arbetsmoment som pågår i edyoutec och därmed påminna alla våra nuvarande samt framtida ägare om status för våra IP:n. Vi har tidigare varit tydliga med att de investeringar som togs under 2023 nu ska bära frukt. Genom att signera publisheravtal med både MAF och 2tainment så har vi lämnat den investeringstunga perioden bakom oss och förväntar oss nu att se intäkter från våra IP:n.

King Royale

Spelet har gått in i en allt intensivare monetariseringsfas. Publishern MAF arbetar aktivt på daglig basis med att öka antalet användare. Den initiala testlanseringen har påvisat väldigt starka KPI:er, vilket är något som både vi och MAF observerat. Med de positiva resultaten i ryggen har MAF valt att bredda marknadskampanjerna. Dessa pågår i skrivande stund och vi följer utvecklingen dagligen. Vi ser fram emot att se spelets höga potential realiseras.

Tank Operations

Tank Operations finns nu i en 1.0 version på STEAM och den innehåller en rad strukturella förbättringar som spelets community efterfrågat. För vår publisher 2tainment är det viktigt att spelet når en större grupp användare och därigenom få initial feedback. Marknadsföring och strategier vilar nu i händerna på 2tainment, som vi har fullt förtroende för. Den uppdaterade 2.0 versionen av Tank Operations är planerad att släppas under augusti 2024 och utgörs av flera historiska fältslag och förbättringar av både grafik och spelupplevelse.

Mattebageriet

Vi arbetar med att slutföra förvärvet av Mattebageriet, och räknar med att allt blir klart och att tillträdet av spelen blir i början av april.

Licensgenererande plattformar - Rail Experience och AppLeMat

Förutom vår traditionella konsultverksamhet inom Edtech, som utgör vårt grundfundament, har vi två egenutvecklade licensgenererande plattformar.

Rail Experience är färdig och redo att lanseras under Q2 2024. Plattformen bygger på en licensbaserad intäktsmodell. Målet är att minst 600 elever ska använda plattformen och betala en månatlig licensavgift om 49,90 EUR per elev. Vi har som mål att få minst 1800 elever kopplade till plattformen i Tyskland, och vi har redan etablerat kontakter för att kunna expandera i Schweiz och Österrike.

AppLeMat  utvecklas tillsammans med Meister Cody GmbH och kommer att levereras till tyska skolor genom Meister Codys skolplattform. Priset för den månatliga licensen är under förhandling. Marknaden för AppLeMat är stor; i Tyskland finns det cirka 4500 skolor för årskurs 1-3.

Sammanfattande kommentarer

Våra dotterbolag i Tyskland fortsätter att skapa stabila intäktsströmmar och har under årets två första månader presterat över förväntan, vilket gör att vi känner oss trygga med att sätta upp ambitiösa ekonomiska mål. Förutom det löpande arbetet med konsultuppdrag kommer vi sjösätta våra licensgenererande plattformar.

Målet är 32 miljoner i omsättning med en EBITDA om 5 miljoner kronor enbart på konsultuppdrag. Lägg därtill intäkter som förväntas komma genom våra IP:n. I ett scenario där alla våra IP:n - King Royale, Tank Operations, Rail Experience och AppLeMat - tillsammans genererar 1 miljon kronor per månad skulle vi omedelbart vara ett lönsamt bolag på sista raden. Kassaflödespositiva blir vi på mycket lägre nivåer. För detta räcker det med att vår tyska konsultverksamhet når sina estimerade 32 miljoner kronor i omsättning.

Slutligen vill jag även tillägga att vi aktiverat Cricket Manager Pro på både Appstore och Playstore. Detta ligger helt i linje med att vi nu tittar aktivt på att hitta en publisher och ett krav från publishers är att de ska kunna testa spelet. Både IPL(Indian Premier League) och VM i Cricket spelas under april till juni 2024 så intresset för cricket börjar ta fart igen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Eric de Basso, VD, edyoutec AB
E-post: eric@edyoutec.com 
Telefon: +46 70 780 52 00,

Om edyoutec

edyoutec är ett svenskt företag inom spel och digital utbildning som består av två vertikaler, Edtech och spel. Inom vertikalen Edtech fokuserar bolaget på att utveckla produkter inom genrer som spelbaserat lärande och Serious Games, det är inom dessa områden som edyoutec har identifierat de största synergierna mellan bolagets två vertikaler. Inom vertikalen Games bygger affärsidén på att utveckla och distribuera free-to-play-spel ("F2P") inom mobilspel för Android och iOS.

För mer information, se edyoutecs webbplats (http://www.edyoutec.com/)www.edyoutec.com