edyoutec AB: edyoutec fördjupar samarbetet med publishern MAF för mobilspelet King Royale

Pressmeddelande 8 april 2024edyoutec meddelar att man nu fördjupar samarbetet med MAF för mobilspelet King Royale. Det innebär att MAF kommer att ta över den fullständiga spelutvecklingen och marknadsföringen av spelet.

Efter att King Royale genomgått en tid av diverse test, marknadsföringskampanjer och speluppdateringar har spelet nått starkare KPI:er. MAF tar nu över hela spelutvecklingen samt marknadsföringen.

Det nya avtalet innebär att MAF dedikerar ett seniort team för spelutvecklingen och marknadsföringen av King Royale i syfte att inleda en uppskalningsfas. MAF kommer, så länge de är utgivare för King Royale, att ombesörja alla spelutvecklings- och marknadsföringskostnader för spelet. Parterna har enats om en intäktsfördelning enligt branschstandard för provisionsnivå.

Den ekonomiska omfattningen av avtalet är kopplad till King Royales framgång under uppskalningsfasen och påverkas av faktorer som retention och intjäningsförmåga på reklam samt betalningsviljan hos användare inne i spelet.

edyoutec's CEO, Eric de Basso, kommenterar:

"Jag är mycket nöjd med detta utökade avtal då vi nu får en heltäckande lösning med en väldigt engagerad partner för att öka tempot i uppskalning och vidareutveckling av King Royale. Vi har haft en daglig kontakt och följt spelets KPI:er. Vi delar uppfattningen att det finns stor potential och vi tror starkt på att King Royale kommer se framgångar med MAF som partner. Det är värt att notera att edyoutec även fortsättningsvis kommer att äga spelet."

MAF's Game Publishing Managing Director, Candemir Y, kommenterar:

"King Royale har visat bra KPI:er under vår testperiod. Det är ett spel med många spännande spelelement som visat sig mycket lovande när det gäller att attrahera nya spelare och få dem att komma tillbaka, gång på gång. Vi ser en stark potential att skala upp och är därför villiga att investera våra resurser för att få spelet att nå sin verkliga potential."

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Eric de Basso, VD, edyoutec AB
E-post: eric@edyoutec.com
Telefon: +46 70 780 52 00

Om edyoutec

edyoutec är ett svenskt företag inom spel och digital utbildning som består av två vertikaler, EdTech och spel. Inom vertikalen EdTech fokuserar bolaget på att utveckla produkter inom genrer som spelbaserat lärande och Serious Games, det är inom dessa områden som edyoutec har identifierat de största synergierna mellan bolagets två vertikaler. Inom vertikalen Games bygger affärsidén på att utveckla och distribuera free-to-play-spel ("F2P") inom mobilspel för Android och iOS.

För mer information, se edyoutecs webbplats www.edyoutec.com

Om MAF

MAF hjälper utvecklare att omvandla sina appar till framgångsrika företag och gör appekonomin mer välmående. Företaget erbjuder en allt-i-ett-lösning för att växa och tjäna pengar på appar och omvandlar reklam till en upptäcktsresa.

För mer information, se MAF:s webbplats www.maf.ad