Wyld Networks produkter för satellitbaserad IoT nu kommersiellt tillgängliga för beställning

Wyld Networks, virtuell satellitnätoperatör för tjänster inom Internet of Things (IoT), meddelar att företagets serie av IoT-moduler och terminaler, Wyld Connect, från och med idag 22 mars 2022 är kommersiellt tillgänglig för beställning. Detta gör det möjligt för kunder att integrera tekniken i nya IoT-sensorer, eller eftermontera den i befintliga IoT-sensorer, inför den kommersiella lanseringen av Wylds fullständiga satellitnätverkstjänst under andra halvåret 2022.

"Vi är stolta över att lansera Wyld Connect som en kommersiell produkt. Det är en milstolpe för Wyld och ett resultat av avsevärda ansträngningar som lagts ner både på produktutveckling och för att teckna avtal med lanseringspartners inom olika sektorer där efterfrågan på global anslutning är stor", säger Alastair Williamson, vd för Wyld Networks.

Parallellt med marknadslanseringen av Wyld Connects produktsortiment av IoT-moduler och terminaler fortsätter utvecklingen av plattformen för tillhandahållande och betalning - Wyld Fusion - inför den kommersiella lanseringen av Wylds fullständiga satellitnätverkstjänst som planeras till andra halvåret 2022.

"Vi gör avsevärda framsteg mot full kommersialisering av vår IoT-lösning. Nyligen meddelade vi att vi tagit emot inköpsorder för Wyld Connect på totalt 17 miljoner kronor och vi för kommersiella diskussioner med flera kunder för att säkra ytterligare inköpsorder", säger Alastair Williamson.

Wyld Connect är en unik hybridlösning för IoT-anslutning. Med den kan IoT-sensorer på marken till låg kostnad ansluta direkt till Eutelsats konstellation av satelliter i låg omloppsbana - samt till ett markbundet LoRaWAN©-nätverk för IoT, om ett sådant finns tillgängligt.

"Detta utökar vår kundbas avsevärt till att inkludera operatörer av befintliga markbundna LoRaWAN©-nät för IoT, som American Tower och Senet Inc, vilka vill erbjuda sina kunder 100 procent global uppkoppling", säger Alastair Williamson.