Wyld Networks och ATSS tecknar avtal för distribution av sensor-till-satellit uppkopplade IoT-lösningar i Saudiarabien

Den virtuella satellitoperatören Wyld Networks meddelar idag att ett partnerskap ingåtts med ATSS, en Saudiarabisk IoT, IIoT satellit- och kommunikations- samt systemintegratör som tillhandahåller lösningar för tillverkning, jordbruk, logistik, energi och allmännyttiga tjänster.

ATSS driver och förvaltar fler än 200 nationella och regionala företagsnätverk via sin hubb i Jeddah. Deras digitala IoT- och IIoT-plattformar förstärks av banbrytande dataanalys-, AI- och ML-motorer för att ge handlingskraftiga insikter och kritiskt beslutsfattande inom det operativa.

ATSS tillhör Mawarid Media & Communications Group (MMCG). ATSS levererar integreringstjänster för företagssystem för att ge regeringen och privata organisationer möjligheten att bli mer produktiva och framgångsrika för att utveckla smarta & säkra teknologier och tjänster samt verka för företags ICT agendor, i linje med kungarikets 2030-vision.

Med Wyld Networks förmåga att ansluta både markbundna och satellitbaserade nätverk med hjälp av LoRaWAN, kommer partnerskapet möjliggöra 100-procentig täckning av Saudiarabien med omnejd. Att ansluta sensorer och utrustning direkt till satelliter som kretsar i låg omloppsbana och integrera med befintliga LoRaWAN marknät kommer leverera omfattande datainsamlingslösningar för ATSS's kunder även i svårtåtkomliga och tidigare otillgängliga områden i regionen.

"I och med att mer och mer data efterfrågas av organisationer, har en lösning för avlägsna och svåråtkomliga IoT-enheter varit utmanande att få tillgång till", säger Eng. Adbullah AlOsaimi, VD för ATSS. "Teamet på Wyld Networks har utvecklat en lösning som ger global täckning, och vi är glada över att arbeta med Wyld för att ge denna möjlighet till våra kunder."

"Systemintegratörer strävar efter att ge ökat dataflöde till sina kunder över flera vertikaler," säger Alastair Williamson, VD för Wyld Networks. "Wyld är glada över att samarbeta med ATSS för att ansluta denna data via satelliter som kretsar i låg omloppsbana."

Internet of Things är en väsentlig del av regeringens politik såväl som bolagsstrategi, men uppkoppling måste vara tillgänglig och prisvärd - vilket är möjligt genom satellitbaserad IoT.