Wyld Networks ingår strategiskt partnerskap med Constanta Industrial för att distribuera Wylds satellitbaserade IoT-lösningar globalt

Constanta kommer både att agera återförsäljare av produktserien Wyld Connect samt upphandla Wyld Connect för sina egna IoT-projekt, med tillämpningar som smarta konsumtionsmätare och marksensorer, inom marknaderna för smarta städer, industri, hälsa och jordbruksnäring.

Constanta Industrial Ltda grundades 1962 och är ett av de största elektronikföretagen i Brasilien med fokus på produkter och lösningar inom IoT. Företaget förfogar över en toppmodern tillverkningsanläggning om 5 000 kvm och har omfattande distributionskapacitet.

"Vi är mycket glada över att nå detta avtal med Constanta. Distribution och återförsäljning av våra produkter är nyckeln till att nå så många kunder som möjligt. Med Constantas expertis inom IoT-teknik och deras omfattande kundnätverk är vi unikt placerade för att nå våra ambitiösa mål i Sydamerika", säger Alastair Williamson, vd för Wyld Networks.

"Vi ser fram emot att lägga till Wylds portfölj av produkter och datatjänster till våra lösningar vi erbjuder marknaden. Wyld-produkterna är både unika och innovativa, och efterfrågan från våra kunder är betydande eftersom de löser deras anslutningsproblem genom att tillhandahålla 100 procent global täckning", säger Roberval Tavares, vd för Constanta.

Wylds svit av sensor till satellit-moduler med LoRaWAN® gör det möjligt för IoT-sensorer att kommunicera direkt med satelliter i låg omloppsbana eller i kombination med markbundna nätverk. Wylds modem, enheter och inbyggda teknik möjliggör kommunikation med molnet, oavsett plats, vilket ger 100 procent global IoT-täckning.