Wyld Networks får order värd 300 000 SEK på satellit IoT-lösningen Wyld Connect

Wyld Networks och C-Towers har tecknat ett avtal värt 300 000 SEK för att rulla ut en sensor-till-satellit IoT-lösning för förnyelsebar energi i Brasilien. Den levererade lösningen kommer möjliggöra datainsamling och övervakning av infrastrukturtillgångar på avlägsna platser.

C.Towers är ett brasilianskt lösnings- och tjänstebolag inom infrastruktursektorn som utvecklar projekt baserade på vind- och solenergi, inklusive leverans av solpaneler och generatorer samt tillverkning, leverans och montering av torn.

Wylds sensor-till-satellit-teknik, baserad på Eutelsats satellitnätverk, kommer att leverera trådlös täckning i områden utanför räckvidden för mobil- och landbaserade nätverk. Tillsammans tar C.Towers och Wyld Networks satellitbaserade IoT-lösningar till den snabbt växande förnyelsebara energisektorn i Brasilien.

Den aktuella ordern avser Wyld Connect IoT-moduler, hårdvara som möjliggör uppkoppling via satellit. Återkommande intäkter i form av dataplaner kommer att följa.

"Som det femte största landet i världen har Brasilien stora utmaningar när det kommer till uppkoppling för sakernas internet", säger Armando Netto, General Manager IoT på C.Towers. "Wyld Networks ingenjörer har utvecklat en lösning som möjliggör 100 procentig täckning i Brasilien, vilket både är kritiskt för och efterfrågas av våra kunder."

"Wyld är nöjda med att ha mottagit denna order på Wyld Connect IoT-moduler", säger Alastair Williamson, VD för Wyld Networks. "Vårt partnerskap med C.Towers kommer att leda till en stor utrullning av satellitbaserade IoT-lösningar i den snabbt växande förnyelsebara energisektorn i Brasilien."