Wyld Networks and Miromico bildar partnerskap för att leverera satellitbaserade IoT-lösningar

Wyld Networks meddelar idag ett strategiskt partnerskap med Miromico, ett Schweiziskt IoT-företag, för återförsäljning av Wyld Connect och Wylds satellitbaserade tjänster.

Miromico fokuserar på integrerade kretsar, elektroniska system och mjukvaruprodukter för att möta den växande efterfrågan på anslutningsmöjligheter till Internet of Things. 

Miromico och Wyld kommer att tillhandahålla lågenergikrävande sensor-till-satellitbaserad LoRaWAN-anslutning för att lösa några av de viktigaste utmaningarna inom IoT: hur man kan möjliggöra anslutning på avlägsna platser; hur man levererar uppkoppling genom låg energiförbrukning; hur man ökar lönsamheten för sensorslutanvändare; och hur man möter hållbarhetsmål till överkomliga priser.

Marknaden för uppkopplade IoT-enheter väntas uppgå till $5,9 miljarder vid 2025, varav Wyld kommer att adressera $670 miljoner.

"Wyld ligger i framkant av ny sensor-till-satellitbaserad teknologi som kommer att förändra IoT-marknaden massivt, som för närvarande hålls tillbaka på grund av bristen på global uppkoppling", säger Marcel Wappler, CTO på Miromico.

"Vi är glada över att samarbeta med Miromico för att tillföra nya möjligheter till den globala IoT-marknaden genom att koppla sensorer till satelliter som kretsar i låg omloppsbana", säger Alastair Williamson, VD på Wyld Networks.