WatchGuard premierar Qlosr med högsta partnerstatus

Svensk IT-tjänsteleverantör blir WatchGuards första Platinum Partner i Norden

Qlosr, en av Sveriges snabbast växande leverantörer inom IT-tjänster har blivit utsedd till Platinum Partner av WatchGuard Technologies - en ledande leverantör av cybersäkerhetstjänster. Det är första gången som en partner i Norden blir tilldelad Platinum partnerskap och Qlosr blir därmed en av endast 23 partners i världen som uppnått denna status. Partnerskapet utgör en viktig grund för båda företagen för fortsatt tillväxt och utveckling i regionen.

Qlosr är en fullservice MSP (Managed Services Provider) som specialiserat sig på försäljning och leverans av paketerade prenumerationstjänster på den nordiska marknaden. De tillhandahåller huvudsakligen IT-tjänster för arbetsplatser, nätverk och serverdrift till små och medelstora företag, till den offentliga sektorn och den privata utbildningssektorn. Qlosr är en av de största IT-tjänsteleverantörerna i Sverige för den privata utbildningsmarknaden.
Det finns stora tillväxtambitioner. År 2024 räknar företaget med att ha en årlig omsättning på en miljard kronor vilket innebär minst en fördubbling av den nuvarande omsättningen. Dessutom planerar man på sikt att utöka sin verksamhet i Norden.

Qlosr prioriterar säkerhet i flera lager och erbjuder sina kunder hela WatchGuards utbud av produkter och tjänster som finns i WatchGuards molnbaserade plattform, Unified Security Platform. WatchGuard Unified Platform förbättrar säkerhetsleveransen och ersätter den gamla patchwork-säkerhetsmetoden som har lett till ökade administrationsbördor och försämrat skydd mot befintliga och nya hot.

Som pricken över i:et
Att WatchGuard utsåg Qlosr till Platinum partner var inte någon överraskning, utan är snarare pricken över i:et på ett samarbete som sträcker sig nästan lika långt tillbaka som WatchGuards etablering i den nordiska cybersäkerhetsbranschen. "SBL Data och Bmore, två företag som nyligen förvärvades av Qlosr har varit WatchGuards Gold Partners i över tio år och är högt ansedda i regionen för sin tekniska och kommersiella expertis", säger Patrik Kocon, Regional Sales Director Nordics, Baltics & Ukraine på WatchGuard. "Vårt partnerskap är mycket djupt och vi har kunnat hjälpa varandra att vinna på strategisk, teknisk och kommersiell nivå under många år. Vi delar resurser för att hjälpa dessa partners att marknadsföra våra produkter och tjänster för att öka deras intäkter. Det är här som hela erfarenhetsrikedomen hos de två guldpartners som Qlosr har förvärvat kommer in i bilden. I ett enda drag har Qlosr sett till att de har sammanlagt 40 års expertis inom WatchGuard till sitt förfogande."

Joakim Ribb, CTO på Qlosr Group AB, håller med om den nära relationen. "Engagemang skapar engagemang och det gäller, inte minst, i vår relation med WatchGuard. Vi litar fullkomligt på varandra och ser dem som en värdefull partner som kan hålla vår takt och våra tillväxtambitioner. Vi är därför mycket entusiastiska inför detta nya och stora steg som vi ska ta tillsammans. Jag är övertygad om att detta partnerskap utgör en tillväxtmotor för den nordiska cybersäkerhetsmarknaden under de kommande åren."

Säker internetuppkoppling som en tjänst
En av spjutspetsarna för Qlosr ambitiösa tillväxtmål är utvecklingen av den nya tjänster ”Säker uppkoppling”. Qlosr kombinerar internetuppkoppling med säkerhetsteknik och erbjuder därmed säker internetuppkoppling som en tjänst.

Ett nära samarbete med teknikleverantörer är viktigt för utvecklingen av en sådan ny tjänst. Utmärkelsen Platinum Partner kommer därför lägligt. "En av fördelarna med Platinum partnerskapet är att vi får en verkställande sponsor, en diskussionspartner inom WatchGuard på högsta nivå. Detta möjliggör ett ännu närmare bilateralt samarbete. På så sätt kan vi ha ett direkt samtal med produktutvecklingen på WatchGuard och presentera vår anslutningstjänst som vi tänker oss den och undersöka möjliga samarbetsvägar", säger Joakim Ribb.

Om Qlosr Group AB
Qlosr Group AB är en komplett leverantör av IT-lösningar, vilket inkluderar försäljning och leverans av paketerade abonnemangstjänster. Företagets tre primära målgrupper är små och medelstora företag, den offentliga sektorn samt den privata skolsektorn med fokus på större nationella skolkoncerner. Den huvudsakliga verksamheten bedrivs på den nordiska marknaden och består av paketerade IT-tjänster inom arbetsplats, nätverk och serverdrift.

Koncernens IT-tjänster säljs genom abonnemangsavtal, som i genomsnitt löper på mellan 36 och 60 månader där försäljning, projektledning och leverans sköts av koncernens egna anställda. Genom att paketera tjänsterna till en helhetslösning är det möjligt att bibehålla goda marginaler och samtidigt minska risken för jämförbara erbjudanden från konkurrenter.

Affärsmodellen bygger på ett ramavtal där avtalets omfattning kan förändras över tid, vilket skapar möjligheter för Qlosr Group att erbjuda kunden ett partnerskap med utveckling av nya tjänster och nya kontraktsvärden. Detta är tydligt kopplat till koncernens förvärvsstrategi, som bygger på att förvärva företag med utvecklingsbara kundbaser.

Utvecklingen sker genom korsförsäljning av centralt producerade tjänster, och omvandling från traditionella IT-inköp av produkter och timmar till paketerade prenumerationstjänster.
Ytterligare information om Qlosr Group finns på webbplatsen www.qlosrgroup.se
 
Om WatchGuard Technologies, Inc.
WatchGuard® Technologies, Inc. är en global ledare inom nätverkssäkerhet och intelligens, avancerat endpointskydd, multifaktorsautentisering och säkert Wi-Fi. Företagets prisbelönta produkter och tjänster är betrodda över hela världen av mer än 17 000 återförsäljare och tjänsteleverantörer av säkerhetslösningar som skyddar mer än 250 000 kunder. WatchGuards uppdrag är att genom enkelhet göra säkerhet i företagsklass tillgänglig för företag av alla typer och storlekar, vilket gör WatchGuard till en idealisk lösning för medelstora företag och distribuerade företag. Företaget har sitt huvudkontor i Seattle, Washington, och har kontor i Nordamerika, Europa, Asien och Latinamerika. För att få veta mer, besök WatchGuard.com.

För ytterligare information, kampanjer och uppdateringar, följ WatchGuard på Twitter (@WatchGuard), på Facebook, eller på LinkedIns företagssida. Besök också vår InfoSec-blogg, Secplicity, för information i realtid om de senaste hoten och hur man hanterar dem på https://www.secplicity.org/ Prenumerera på podcasten The 443 - Security SimplifiedSecplicity.org, eller där du hittar dina favoritpoddar.
 
WatchGuard är ett registrerat varumärke som tillhör WatchGuard Technologies, Inc. Alla andra varumärken tillhör sina respektive ägare.

Kontakter

Jonas Norberg, Group CEO, Qlosr Group AB (publ.)
+46(0)70-9794644
jonas.norberg@qlosr.se
www.qlosr.se

Bifogade filer

WatchGuard premierar Qlosr med högsta partnerstatus