Veg of Lunds växtbaserade dryck DUG lanseras i Irland

Veg of Lund har tecknat avtal med det irländska distributionsbolaget Wholefoods Wholesale för lansering av DUG på den irländska konsumentmarknaden. Wholefoods och det av Veg of Lund valda marknadsstrategibolaget V360°. Båda bolagen har väl etablerade kontakter i den irländska livsmedelsbranschen och kommer att ta ett nytt grepp om kategorin växtbaserade drycker.

Veg of Lunds växtbaserade dryck DUG har rönt stort intresse i Irland och bolaget förbereder nu lansering av DUG tillsammans med Wholefoods Wholesale och V360°. Bolagen har långt framskridna samtal med tre större livsmedels­kedjor och före utgången av mars månad kommer första leveransen om 6 000 liter till Wholefoods. För att stärka intresset öppnar Wholefoods en speciell webbplats för den irländska marknaden.

"Irland och potatis har starka historiska band och det känns fantastiskt att DUG kan bli en del av den berättelsen. Vi är mycket glada över intresset för DUG i flera engelsktalande länder där vi fått starkt stöd från ledande medier i såväl Europa som USA", säger Emma Källqvist, tf VD och CFO för Veg of Lund.

"Mejeriprodukter baserade på potatis är nästa innovation i en snabbt växande kategori och Wholefoods Wholesale är stolta över att samarbeta med DUG för att utveckla varumärket på Irland. DUG:s växtbaserade drycker har alla de rätta elementen som behövs för att de ska bli ledande inom den växtbaserade sektorn. Vi gillar DUG!" säger David Morrin, Commercial Manager Health & Wellness vid Wholefoods Wholesale.

"V360° är glada över att samarbeta med DUG för att lansera den prisbelönta potatisdrycken på den irländska marknaden. I den snabbt växande, men allt trängre kategorin för alternativa mjölksorter levererar DUG verklig innovation och differentiering. Med veganska och allergenfria ingredienser, utmärkta hållbarhetsreferenser och framför allt sin goda smak är DUG definitivt det bästa alternativet och kommer garanterat att bli en succé hos de irländska konsumenterna", säger Eoghan Phelan, vd för V360°.

Potatisens betydelse för den irländska livsmedelsförsörjningen är stor och branschföreningen The Irish Potato Federation ser gärna ökat intresse och utveckling av nya potatisprodukter. Som en av de inbjudna talarna i årets upplaga av World Potato Congress (https://wpc2022ireland.com/) kommer Veg of Lund att berätta om sitt utvecklingsarbete för såväl växtbaserade drycker som köttalternativ.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Veg of Lund AB
Emma Källqvist (tf VD och CFO)
Telefon: 0721 869 018
E-post: emma.kallqvist@vegoflund.se

Om Veg of Lund
Veg of Lund utvecklar unika växtbaserade livsmedel som möter konsumenternas krav på smak och hållbarhet. Bolaget har rötter i forskning vid Lunds universitet och äger patenterade metoder för att utveckla nya matkategorier inom den snabbväxande marknaden för växtbaserade livsmedel. Veg of Lunds klimatsmarta och smakrika produkter säljs i Europa och Asien under varumärket DUG[®]. Bolagets aktie är noterad på Nasdaq First North Growth Market under ticker VOLAB. Läs mer på ir.vegoflund.se. Mangold Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser och kan kontaktas via telefon: 08-5030 15 50 eller e-post: ca@mangold.se.