TopRight Nordic AB: Västfastigheter anlitar TopRights dotterbolag Ferm & Persson för glaslösningar till Botaniska trädgården

TopRights helägda dotterbolag Ferm & Persson har från HA Bygg AB fått uppdraget att leverera glas- och stålstomme till Botaniska trädgårdens nya växthus som Västfastigheter nu uppför. Ordervärdet är 4,5 Mkr för första etappen.

I snart 100 år har Botaniska trädgården i Göteborg varit en verksamhet i ständig utveckling. Idag är trädgården en betydelsefull infrastruktur för forskning, här undervisas regionens barn om naturen och här kan man njuta av växter från jordens alla hörn i vackert komponerade trädgårdsrum. Nu tas nästa steg för att möta en spännande framtid och det byggs nya växthus där kommande generationer ska lära sig om, och fascineras av, världens biologiska mångfald.

Ferm & Persson har fått uppdrag från H.A. Bygg Entreprenad, som är byggentreprenör, att ansvara för både glas- och stålstommen i detta speciella projekt med att uppföra nya växthus med omfattande krav från beställaren.

"Ett spännande och högaktuellt projekt med naturen i fokus. TopRights bolagsfamilj är en smart konstellation av olika typer av företag, vilket gör att vi kan erbjuda både de moderna glaslösningarna och konstruktion av hela stålstommen. Det ställer såklart höga krav på samordning mellan bolagen Ferm & Persson och HISAB. Vår anpassningsförmåga är vår styrka och våra flexibla arbetsmetoder gör att vi kan leverera en innovativ helhetslösning", säger Anders Myrbäck, VD på TopRight Nordic. 

Installationen startar under Q3 2021 och ordervärdet för Ferm & Persson är 4,5 Mkr för växthusets glas- och smideslösningar.  

Läs mer på www.toprightnordic.com och www.fpglas.se

För ytterligare information vänligen kontakta:
Shaho Balbas, Affärschef för Ferm & Persson AB på 0724-54 47 43 eller mail, shaho.balbas@fpglas.se

Anders Myrbäck, CEO för TopRight Nordic AB (publ) på 0703-32 30 07 eller via mail, anders.myrback@toprightnordic.com

TopRight Nordic
TopRight Nordic AB grundades 2012 med fokus på att erbjuda det senaste inom ljusteknik och digitalt glas. Nu är TopRight Nordic en börsnoterad koncern som, tillsammans med sina helägda dotterbolag Ferm & Persson, HISAB, Visual Solutions och TD Light, tar helhetsgrepp om projekt för innovativa exponeringsupplevelser, smarta byggnader, flexibla ytor, avancerade tekniska konstruktioner och energibesparande miljöer. TopRights kunder är arkitekter, byggare, innovationsföretag, utvecklingsledare, fastighetsbolag, industrier, samhällsaktörer och techbolag mfl.

TopRight Nordic som koncern tar ett helhetsgrepp om projekt både inom nyproduktion och ombyggnad. Våra kunder är arkitekter, byggare, innovationsföretag, utvecklingsledare, fastighetsbolag, industrier, samhällsaktörer och techbolag mfl

Ferm & Persson
Ferm & Persson är baserat i Göteborg med ett 20-tal anställda och har en tongivande roll inom glasbranschen. Bolaget grundades 1894 och arbetar med moderna glaslösningar där innovation möter tradition.

TopRight Nordic AB (publ)
Taptogatan 6 115 26 Stockholm +46(0)8 530 300 50 www.toprightnordic.com