TopRight Nordic AB: Öhlins väljer att konvertera till SMART LED™ från TopRight

Öhlins Racing AB ger ljusteknikföretaget TopRight Nordic uppdraget att konvertera huvudkontorets belysning i Upplands-Väsby till SMART LED™ och andra LED-produkter. Det totala ordervärdet ligger på ca 500 tkr.

Affären gäller konvertering till LED i Öhlins Racings lokaler i Upplands Väsby och innefattar både SMART Tube LED-lysrör och kompletta LED-armaturer. TopRight har fått uppdraget att byta ut belysningen i bl a labb, produktionshall, lagerlokaler, verkstäder, konferens, varumottagning och lastkaj. Dessutom ombesörjer TopRight även demontering och installation av samtliga produkter.

Öhlins Racing AB har en omsättning på 1 300 Mkr och är världsledande på tillverkning av stötdämpare för fordon och motorsport. Anledningen till att Öhlins vill utföra en så pass omfattande belysningskonvertering är de miljö- och kostnadsmässiga vinsterna. Det är en win-win situation där Öhlins slipper underhållskostnader, får en modern och miljömässigt bättre belysning och dessutom en kraftig energibesparing.

"Öhlins och TopRight delar en grundläggande värdering om att allt vi utvecklar även ska värna miljön. Därför var det viktigt för Öhlins att kunna återanvända maximalt antal lysrörsarmaturer. Det lyckas vi med genom att konvertera dem till LED och byta ut befintliga lysrör till SMART Tube direkt i de allra flesta armaturerna. Det tjänar både Öhlins och moder jord på", säger Anders Myrbäck, VD på TopRight Nordic.
"Dessutom kommer frakten till Sverige av miljöskäl, att ske med tåg istället för flyg, på begäran av Öhlins. Det stödjer vi till fullo".

Den totala besparingen i kWh för Öhlins blir 127 343 kWh/år, vilket innebär att man medräknat kostnader för underhåll landar en besparing på 67,2%. TopRights SMART LED™ har mellan 4,1 till 5,8 gånger längre livslängd jämfört med den nuvarande belysningen. Den totala besparingen för Öhlins under TopRights produkters livslängd är drygt 2,5 Mkr! 

Installationen påbörjas under Q1 2021 och ordervärdet för TopRight Nordic är ca 500 tkr.

Öhlins Racing AB
Öhlins har i över 40 år utvecklat och tillverkat avancerade fjädringssystem för bil-, motorcykel- och motorsportindustrin. Fokus har alltid legat på högkvalitativa produkter, service och support och man är en viktig partner till bl a internationella racingteam. Den största delen av all tillverkning säljs på export och Öhlins har en distribution i över 50 länder världen över.

Om SMART LED™ från TopRight Nordic
Med TopRight Nordics LED teknik erbjuder vi kompletta belysningslösningar - kostnadseffektiva, energisnåla hälsosamma och miljövänliga. Det gör det möjligt att skräddarsy din ljusmiljö. Design och integration, dimbarhet, justering av ljustemperaturen och närvarostyrning är några delar som vi har lösningar på.

Energibesparingen för belysning är cirka 50-90 procent, beroende på jämförelsebelysningens typ och ålder. LED-lysrörens mångfaldiga livslängd jämfört med traditionella lysrör, innebär märkbart lägre drift- och underhållskostnader för belysningen. Besparingen betalar installationen på mycket kort tid, vanligtvis under två år.

Läs mer på www.toprightnordic.com

     
För ytterligare information vänligen kontakta:
Anders Myrbäck, VD för TopRight Nordic AB (publ) på 0703-32 30 07 eller via mail, anders.myrback@toprightnordic.com

TopRight Nordic
TopRight Nordic AB grundades 2012 med fokus på att erbjuda det senaste inom ljusteknik och digitalt glas. Med modern glas- och ljusteknologi förbättrar man säkerheten på vägarna, hjälper varumärken att synas på nya sätt och förvandlar traditionella exponeringsytor till interaktiva upplevelsefönster. Ferm & Persson, HISAB, Visual Solution och TD Light är helägda dotterbolag till TopRight Nordic. TopRight Nordic AB (publ) är ett publikt aktiebolag noterat på NGM börsen.  

TopRight Nordic som koncern tar ett helhetsgrepp om projekt både inom nyproduktion och ombyggnad. Våra kunder är arkitekter, byggare, innovationsföretag, utvecklingsledare, fastighetsbolag, industrier, samhällsaktörer och techbolag mfl.

TopRight Nordic AB (publ)
Taptogatan 6 115 26 Stockholm +46(0)8 530 300 50
www.toprightnordic.com

TopRight skapar nya möjligheter med modern ljusteknik och digitalt glas.