Stayble Therapeutics: Stayble stärker den vetenskapliga rådgivande kommittén med professor Hans Jörg Meisel

Stayble Therapeutics meddelade idag att företagets vetenskapliga rådgivande kommitté utökas genom utnämningen av professor Hans Jörg Meisel, Berlin, Tyskland. Professor Meisel tillför ytterligare kompetens inom medicinsk innovation och kliniska prövningar rörande degenerativ ryggsmärta samt ett europeiskt perspektiv till företagets vetenskapliga rådgivande kommitté.

Anders Lehmann, Chief Scientific Officer, kommenterar: "Vi är mycket glada över utnämningen av professor Meisel, expert inom avancerade terapier för ryggsjukdomar med en lång och omfattande klinisk erfarenhet av ryggsmärta. Professor Meisel kommer att ge oss utökad expertis inom klinisk utveckling och bidra till att vi alltid har förstahandsinsikter från de viktigaste marknaderna, USA och Europa"

Hans Jörg Meisel, MD, PhD, Prof., är chef för centrum för neurovetenskap och avdelningen för neurokirurgi vid BG-Clinic Bergmannstrost Halle, Berlin, Tyskland. Prof. Meisel var en av grundarna av AO Spine Europe och är för närvarande medlem i styrkommittén för AO Spine Knowledge Forum Degenerative. Han leder AOGO-projektet som utvecklar riktlinjer för användning av osteobiologiska läkemedel för patienter med degenerativa sjukdomar i ryggraden.

Prof. Meisel har uppfunnit och designat olika ryggimplantat och utvecklade det första systemet för transplantation av autologa kondrocyter 1995. Han har vidare varit delaktig i initieringen av EU-projektet "RESPINE" 2016. Prof Meisel har även grundat flera organisationer såsom den Europeiska kommissionens teknikplattform Nanomedicine, där han också var ordförande för arbetsgruppen för nanoteknologi för regenerativ medicin. Professor Meisel utnämndes till gästprofessor vid institutionen för ortopedisk kirurgi vid Vrijeuniversitetet i Amsterdam 2007 och blev hedersprofessor vid institutionen för hälsovetenskap och biomedicin vid Donau-universitetet Krems i Österrike under 2013.