Smoltek Nanotech Holding AB: Peter Enoksson ny tf utvecklingschef för Smoltek

Smoltek Nanotech Holding AB ("Smoltek") meddelar att bolaget har gjort förändringar i ledningsgruppen. Styrelseledamoten Peter Enoksson tillträder från och med idag 20 september som tillförordnad utvecklingschef (CTO). Bolaget har sedan en tid även initierat rekrytering av ny permanent utvecklingschef.

Professor Peter Enoksson, medgrundare i Smoltek och styrelseledamot sedan bolagets start, tar över som tillförordnad utvecklingschef (CTO) för Smoltek. Han efterträder Vincent Desmaris som har valt att lämna sin tjänst. 

I rollen som utvecklingschef tar Peter Enoksson över ansvaret för Smolteks övergripande teknikutveckling, patenthantering, verksamheten vid bolagets utvecklingslaboratorium på Chalmers samt ledningen av FoU-teamet, som idag är består av sju forskningsingenjörer. Smoltek har sedan en tid tillbaka inlett rekrytering av ny permanent utvecklingschef till bolaget. 

Om Peter Enoksson
Peter Enoksson är professor vid Chalmers Tekniska högskola i Göteborg och har över 20 års forskningserfarenhet inom kolbaserad nanoteknik och mer än 30 års erfarenhet inom mikrosystemteknik. Peter är i grunden civilingenjör i teknisk fysik och doktor i mikrosystemteknik och har varit docent vid Kungliga tekniska högskolan i Stockholm. Peter var även Smolteks Scientific advisor vid start och är därmed väl insatt i bolagets teknik och utveckling.