Scandinavian Enviro Systems: Michelin presenterar ett än mer hållbart MC-däck tack vare Enviros återvunna kimrök

Däcktillverkaren Michelin har inför årets säsong av tävlingsserien för motorcyklar, MotoE World Cup, lyckats ta fram en ny version av sitt racingdäck med ännu högre andel miljömässigt hållbara material. Den nya versionen består av i snitt hela 46 procent hållbart material varav en betydande del är återvunnen kimrök som levererats av Enviro. Samtidigt har Michelin tagit ytterligare steg mot massproduktion av sina miljömässigt mer hållbara däck.

Årets säsong av tävlingsserien för elektriska motorcyklar MotoE, är den fjärde och när premiären nu sker passar Michelin på att presentera ännu ett hållbart racingdäck som tagits fram speciellt för MotoE. Även den här gången sker det med hjälp av återvunnen kimrök som levererats från Enviro.

"Det är förstås fantastiskt kul att Michelin från ett hållbarhetsperspektiv fortsätter att förbättra sina däck med hjälp av vår återvunna kimrök", säger Thomas Sörensson, vd för Enviro.

Den genomsnittliga halten av återvunna material i den nya versionen av racingdäcket uppgår till 40 procent, beräknat som ett medelvärde mellan fram- respektive bakdäck, jämfört med drygt 36 procent i den tidigare versionen. Med mer än 1 500 tillverkade däck för MotoE konstaterar Michelin också att bolaget nu även bevisat att de klarar att ta det avgörande steget från prototypstadiet till serieproduktion av hållbara däck.

"Skall våra återvunna och miljömässigt mer hållbara material kunna göra någon verklig skillnad måste de gå att använda i en storskalig industriell process. Michelin har med sitt mc-däck tagit avgörande steg mot en massproduktion och visat att både deras mål om en miljömässigt fullständigt hållbar däcktillverkning till 2050 är en reell möjlighet, och att våra material kommer att spela en avgörande roll för den omställningen", säger Thomas Sörensson.

I den pressrelease https://www.michelin.com/en/news/sustainable-materials-in-tires-motoe-sets-the-tone/?hash_primary=8B03D6D0F857A9961E85A1BD093E07E90C2C1D79 som Michelin gick ut med när bolaget i förra veckan presenterade sitt nya racingdäck för MotoE, upprepar bolaget också att samarbetet med Enviro är centralt för Michelins arbete med att ta fram mer miljömässigt hållbara däck.

För mer information, vänligen kontakta:
Thomas Sörensson, vd Enviro, +46 (0)735-10 53 43, thomas.sorensson@envirosystems.se             
Urban Folcker, CFO Enviro, +46 (0)760-00 13 11, urban.folcker@envirosystems.se
Alf Blomqvist, styrelseordförande Enviro, +46 (0)733 149 700, alf@blomqvistunlimited.com 

Mangold Fondkommission AB, +46 8 503 01 550, ca@mangold.se,är Enviros Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market Stockholm.

Scandinavian Enviro Systems AB
Herkulesgatan 1K
417 03 Göteborg
info@envirosystems.se
www.envirosystems.se (https://www.envirosystems.se/sv/)