Paydrive lanserar Nordens första UBI-försäkring till Porsche Connect

Paydrive blir först i Norden med att erbjuda Porsche-ägare med Porsche Connect en UBI-försäkring. Den uppkopplade försäkringen hämtar kördata i realtid direkt från bilen, baserat på kundens medgivande om att dela data med Paydrive. Tjänsten lanseras idag 15 mars.

- Det här är framtiden för UBI (Usage Based Insurance) när fler och fler nya bilar är uppkopplade. Då kan kunderna dela data med oss genom en knapptryckning. Vi är imponerade över Porsches höga ambitioner och öppenhet när det gäller datadelning på kundens villkor, säger Carl Johan Thorsell, VD för Paydrive.

Under sommaren 2021 lanserades satsningen Porsche Connect Partner Services. Ambitionen från den anrika fordonstillverkaren är att skapa många kundfördelar från fordonsdata i realtid.

- För Porsche är det viktigt med samarbetspartners som lanserar riktiga produkter som bygger på vår datadelningsstrategi, vilket Paydrive nu gör. Det visar att kördatan är värdefull och att Porsche-ägare får tillgång till en mångfald av nya tjänster, säger Manfred Wiedemann, som leder Porsche Connect Partner Services globalt.

Lösningen bygger på tysk-estniska techbolaget High Mobilitys API-lösning som samlar bildata från en mängd märken i en plattform:

- För High Mobility så är det roligt att kunna koppla ihop en innovativ försäkringsaktör som Paydrive med ett av världens mest anrika bilmärken Porsche när de söker digital förnyelse. Vår roll är att samla ihop bilmärken på en plats så att exempelvis försäkringsaktörer inte behöver upprätta separata kopplingar till varje tillverkare, säger Kevin Valdek, CTO och medgrundare av High Mobility.

Erbjudandet i korthet:

  • Paydrives kunder som delar data med hjälp av Porsche Connect får 10 % rabatt utöver sitt redan låga pris för sin UBI-försäkring
  • Med några enkla knapptryck godkänner de datadelning på sina villkor
  • Läs mer här på www.paydrive.se/datadelning

Om Paydrive AB (publ)
Insurtechbolaget Paydrive AB grundades 2013 av Andreas Broström och har sedan 2016 erbjudit betala-för–de-mil-du-kör-försäkringar på den svenska marknaden. Paydrive AB erbjuder på ett nytt och innovativt sätt bilförsäkringar. Utifrån insamling av data baserad på antal körda mil erbjuder företaget en personlig försäkring som uppmuntrar till säker, hållbar och kostnadseffektiv körning. 2019 belönades man med Svenska Försäkringsföreningens årliga pris. Paydrive är noterat på Nordic SME ,Nordic Growth Market (Börse Stuttgart Group).

Bifogade filer

Paydrive lanserar Nordens första UBI-försäkring till Porsche Connect