Paydrive i samarbete med Infobric som kopplar upp över 100 000 bilar i Sverige

Infobric Fleet inleder ett strategiskt samarbete med Paydrive, Nordens ledande insurtechbolag inom bilförsäkring.

- Det här ett strategiskt samarbete utifrån en tydlig och enkel affärslogik. Både körjournaler och uppkopplade bilförsäkringar (UBI) använder samma teknik för att samla in kördata från kundernas bilar. Nu förenklar vi för kunderna, sänker kostnaderna och ökar genomslagskraften för våra respektive affärer, säger Carl Johan Thorsell, VD för Paydrive.

Det svenska bolaget Infobric Fleet (tidigare TelliQ) med säte i Arboga är ett av Nordens största körjournalsbolag. Totalt har man över 6500 företagsflottor med sammanlagt 100 000 uppkopplade personbilar och lätta lastbilar bland sina kunder. Infobric har en beprövad och skalbar telematikplattform till konkurrenskraftiga priser. Infobric Fleets underleverantörer finns inom EU och man undviker därmed de annars så vanliga problemen med halvledarbrist när tillverkningen sker i Kina.

- Paydrive är en av de mest erfarna beställarna av telematiklösningar som finns på den Nordiska marknaden. Att de valt vår lösning ser vi som ytterligare en kvalitetsstämpel. Men framförallt ger detta möjligheter för våra kunder att enkelt och utan ytterligare kostnader få tillgång till en av marknadens bästa bilförsäkringar genom en knapptryckning. Nu när vi fått den tekniska integrationen på plats ska det bli roligt att snart komma med gemensamma erbjudanden, säger Kim Sören, Försäljnings- och Marknadschef på Infobric Fleet.

Paydrives UBI-försäkring för personbilar och lätta lastbilar kan tecknas både av privatpersoner och företag. Försäkringen, som har bra villkor enligt Konsumenternas försäkringsbyrå, är unik på den svenska marknaden eftersom kunden bara betalar för milen man faktiskt kör och även belönas med ett lägre pris om man kör säkert.

Kontakt:
Carl Johan Thorsell, VD Paydrive
Mail: cj.thorsell@paydrive.se
Tel: +46 702 409 146

Om Paydrive AB (publ)
Insurtechbolaget Paydrive grundades 2013 av Andreas Broström och erbjuder sedan 2016 bilförsäkringar i Sverige till konsumenter och företag. Med Paydrive betalar kunderna bara för de antal mil de faktiskt kör och premieras för säker körning genom en rabatterad försäkringspremie. Bolagets unika algoritm QOTA (Quarterly optimized Telematics Algorithm) bygger på över 370 miljoner kilometer med kördata som kontinuerligt förädlas för att behandla fler riskreducerande telematikparametrar. Därigenom kan man erbjuda personliga bilförsäkringar som uppmuntrar till säker, hållbar och kostnadseffektiv körning. Paydrive vann Svenska Försäkringsföreningens årliga pris 2019 och är noterat på Nordic SME, Nordic Growth Market (Börse Stuttgart Group).

Bifogade filer

Paydrive i samarbete med Infobric som kopplar upp över 100 000 bilar i Sverige