Ny leverans av Dosell till Apoteket AB

iZafe Group (publ.) meddelar härmed att ett större parti Dosell levereras från fabrik till Apoteket AB idag, efter att ha varit slut i lager i ca 6 veckor.

”Vi är glada över att kunna fylla på Apoteket ABs lager efter att Dosell har varit slutsåld en period. I takt med att allt fler använder Dosell arbetar vi fokuserat med att säkerställa produktionen och förbättra dess funktionalitet.

Den senaste uppdateringen innehöll ett fel som gjorde att Dosell ibland kunde starta om sig. Det har medfört förseningar i leveranserna, både av konsumentversionen och företagsversionen, vilket har påverkat kommunernas planerade projektstarter av Dosell. Eftersom vi närmar oss semestertider har flertalet kommuner valt att skjuta på införandet till efter sommaren.

Den nya, uppdaterade versionen av Dosell innehåller flera nya förbättringar och funktioner som kommer förbättra både användarupplevelsen och driftsäkerheten. De konsumenter som använder Dosell kommer inte att påverkas eftersom den nya mjukvaran uppdateras via molnet. ” säger Anders Segerström, VD iZafe Group AB.

Om Dosell
Läkemedelsroboten Dosell är ett svensktillverkat digitalt hjälpmedel för säkrare medicinering i hemmet och för boende på äldreboenden. Dosell integreras i välfärdsplattformar och säljs som ett av flera integrerade digitala hjälpmedel via partners.
Uppskattningsvis dör 3 000 svenskar varje år av läkemedelsrelaterade skador och 6–16 procent av sjukhusinläggningarna är läkemedelsrelaterade, enligt en sammanställning från Socialstyrelsen.
Dosell meddelar patienten när det är dags att ta medicinen, och om medicinen trots påminnelserna inte tas larmar Dosell vårdpersonal eller anhöriga som snabbt kan förhindra att en skada sker samt förbättrar följsamheten och minimerar därmed läkemedelsrelaterade skador.
Läs mer på www.dosell.se

Kontakter

Anders Segerström, Verkställande Direktör
Mail: anders.segerstrom@izafegroup.com
Mobilnummer: +46 70-875 14 12

iZafe Group AB (publ.)
Södra Fiskartorpsvägen 20
114 33 Stockholm

E-post: ir@izafegroup.com
www.izafe.se/investor-relations/

Om iZafe Group AB (publ)

iZafe Group är ett renodlat Life-Science företag som leder utvecklingen av digital läkemedelsdispensering. Bolaget bedriver forskning, utveckling och marknadsföring av digitala medicinska lösningar och tjänster för tryggare läkemedelshantering i hemmet. iZafe Groups läkemedelsrobot Dosell används för att minska risken för felmedicinering i hemmet, avlasta den offentliga vården, öka livskvaliteten för patienten samt skapa en tryggare miljö för anhöriga. Kunderna utgörs idag av offentliga och privata vårdgivare i Sverige, Norden och globalt. iZafe Group säljer primärt via väletablerade partners som redan besitter långa och djupa kundrelationer med de prioriterade kundgrupperna. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Bolaget är noterat på NASDAQ First North Premier Growth Market. FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser. Telefon: +46 (0) 8 528 00 399. E-post: info@fnca.se. Ytterligare information finns på www.izafe.se/investor-relations/.

Bifogade filer

Ny leverans av Dosell till Apoteket AB