Miris Holding: Miris HMA™ stödjer patienter på Children’s Hospital Colorados neonatalavdelningen genom individualiserad berikning

Children's Hospital Colorado pressmeddelade den 25 juli hur anskaffning av Miris HMA™ möjliggjort optimerad näringstillgång för prematura barn på deras NICU. Sjukhuset har efter inköp av instrumentet implementerat en procedur för analys av bröstmjölk och individuell berikning av mjölken till barn födda med låg födselsvikt (mindre än 1500 gram).

Sjukhusets NICU anses som ledande inom barn-sjukvård i USA. Deras bröstmjölkslabb var inte bara det första i sitt slag i Colorado, utan också ett av de första i landet.

"Rätt näring är en av de viktigaste sakerna för prematura barn, särskilt för de som är sjuka. I många år har vi använt standardberikning för att stödja deras utveckling. Nu kan vi erbjuda en individanpassad metod för att mata våra NICU-bebisar", säger Kirsten Halstead, MBA, RN, IBCLC, klinisk chef för amningsstöd vid Children's Colorado. "Nyckelindikatorer för hälsosam utveckling så som huvudomkrets och muskelmassa förbättras när bebisar får exakt den näring de behöver. Dessutom minskar problem så som lung-sjukdom (bronkopulmonell dysplasi) och ögonsjukdom (retinopati av prematuritet)."

"Vi är stolta att Children's Hospital Colorados NICU valt att inkludera bröstmjölksanalys och individuell berikning av bröstmjölk i sin kliniska process för att hjälpa sina prematurt födda barn. Det är oerhört glädjande att se hur neonatalavdelningar i USA börjar förstå vikten av rätt näring för sina minsta patienter. Det är även värt att anmärka hur en investering i Miris HMA™ ger sjukhus i USA möjlighet att marknadsföra sig som ledande inom neonatalvård", säger Camilla Sandberg, VD Miris AB.

Läs hela pressmeddelandet från Children's Hospital Colorado här (engelska): https://www.childrenscolorado.org/about/news/2022/july-2022/NICU-nutrition-technology/