Mangold betalar tillbaka all fond-kickback till kunderna

Mangold Fondkommission kommer att börja betala ut all distributionsersättning (så kallad kickback) från fondbolagen till sina kunder. Förändringen börjar gälla i april och avser tillgängliga värdepappersfonder (UCITS) på Mangolds handelsplattform.

MANGOLD BETALAR TILLBAKA ALL FOND-KICKBACK TILL KUNDERNA

Mangold Fondkommission kommer att börja betala ut all distributionsersättning (så kallad kickback) från fondbolagen till sina kunder. Förändringen börjar gälla i april och avser tillgängliga värdepappersfonder (UCITS) på Mangolds handelsplattform.

Ersättningarna, som fondbolagen betalar ut via fonddistributören, kan i många fall motsvara upp till halva förvaltningsavgiften som fonden tar av kunden. Tanken är att ersättningen ska täcka kostnader för fondadministration, men i Mangolds modell får kunden den här ersättningen utbetald i kontanta medel till sin depå.

"Vi vill gynna långsiktigt sparande hos våra kunder och göra det billigare. Visst är det kostnader för oss att administrativt hantera fonder men de allra flesta kunder köper en fond och låter den sedan ligga", säger Per-Anders Tammerlöv, vd på Mangold.

Mangold kan i dagsläget erbjuda sina kunder upp emot 700 fonder som förmedlas via fonddistributören MFEX. Mangold tar ingen depåavgift och inte heller någon avgift för att flytta över fonder från en annan aktör.

"Vi gör på det här sättet fondsparande lättare, mer begriplig och transparent. Som kund tycker vi inte att man ska riskera att bli rekommenderad en dyr eller komplex fond bara för att den ger högre kickback", säger Tammerlöv.

Stockholm, 4 mars 2021

För frågor kontakta:

Rebecka Röös

Head of Marketing & Communication

Mangold

rebecka.roos@mangold.se

076-67740 70

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
PM-Mangold-betalar-tillbaka-all-fond-kickback-till-kunderna.pdf

Om Mangold

Mangold erbjuder finansiella lösningar till företag och personer med potential, som levereras på ett personligt sätt med hög servicenivå och tillgänglighet. Bolaget bedriver i dagsläget verksamhet inom två segment; i) Investment Banking och ii) Private Banking. Mangold står under Finansinspektionens tillsyn och bedriver värdepappersrörelse enligt lagen (2007:528) om värdepappersmarknaden. Mangold är medlem på Nasdaq Stockholm och Nasdaq Helsinki, Spotlight Stock Market och Nordic Growth Market samt derivatmedlem på Nasdaq Stockholm. Bolaget är även clearingmedlem och emissionsinstitut hos Euroclear Sweden. Vidare är Mangold medlem i branschorganisationerna SwedSec Licensiering AB och Svenska Fondhandlareföreningen. Mangold är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market och handlas med kortnamnet MANG. G&W Kapitalförvaltning AB är Bolagets Certified Adviser (08-50300050, www.gwkapital.se, e-post: ca@gwkapital.se) och Pareto Securities är likviditetsgarant.