LL Lucky Games – Tillväxt ger goda odds – Mangold Insight Analys

Lucky Games, som designar, utvecklar och marknadsför kasinospel med olika teman och underhållningsvärden. Omsättningen ökade med 242 procent under 2021. Bolaget har ingått en avsiktsförklaring med ambitionen att förvärva spelstudion ReelNRG för en köpeskilling om 8,25 miljoner kronor. Förvärvet väntas ske under april och innebär att Lucky Games spelportfölj växer med över 100 spel, samt att bolaget erhåller nya licenser, vilket ökar intäktsandelen och marknadsvidden. Det väntas också ge synergier som korsförsäljning samt kostnadsoptimering. Mangold ser positivt på att Lucky Games förverkligar sin ambition om tillväxt genom förvärv.

Lucky Games spelportfölj hos sin största kund, statligt ägda Danske Licens Spil, utökas med flera spel under 2022. Det är ett kvitto på intresset för Lucky Games spel och innebär ett fördjupat samarbete med den största iGaming-operatören i Danmark. Mangold ser positivt på att bolaget nu kan integrera sin plattform till en stor operatör och äga hela sin värdekedja, vilket kan öppna för ytterligare avtal.
Mangold värderar Lucky Games med en DCF-modell och reviderar upp riktkursen från föregående analys. Bolaget väntas förvärva ReelNRG vilket vi tar med i våra prognoser. Antal aktier har även ökat med en nyemission och framtida teckningsoptioner som leder till utspädning. Den motiverade riktkursen blir därför 5,25 (5,10) kronor per aktie, motsvarande en uppsida på över 100 procent.