Ledningsförändringar i Simris Alg

Simris Alg AB (publ) ("Simris" eller "Bolaget") meddelar att Fredrika Gullfot på egen begäran kommer lämna posten som Bolagets VD. Styrelsens ordförande Steven Schapera kommer att ta en interim ledningsroll medan styrelsen inleder sökandet efter ny VD.

Fredrika Gullfot, teknologie doktor i bioteknik från KTH, grundade Simris Alg våren 2011 och är internationellt erkänd som pionjär inom mikroalgbaserad teknik. Enligt överenskommelse lämnar hon sin anställning i Bolaget den 17 september 2021.   

Styrelsens ordförande Steven Schapera kommer att ta en interim ledningsroll medan styrelsen inleder sökandet efter ny VD. Även CFO Christoffer Tell kommer ha visst utökat administrativt ansvar under denna period.

Fredrika Gullfot kommenterar: "Jag har grundat och lett Simris Alg i ett drygt decennium och är oerhört stolt över det vi byggt tillsammans. Jag lämnar efter mig ett starkt team som kommer fortsätta utveckla Simris framåt. Den nya styrelsen har stora visioner för bolaget och vår kommersiella potential. Det är dags för mig att lämna och ge plats åt det nya."

Ordförande Steven Schapera kommenterar: "Fredrika har positionerat Simris som ett best in class innovationsbolag i spjutspetsen av den globala mikroalgindustrin. Bolaget sitter på en IP-mässig guldgruva och är ett av endast få bolag internationellt som har fullskalig odlingskapacitet. Vi har nu nått en viktig inflexionspunkt i utvecklingen till ett vertikalt integrerat och forskningsbaserat bioteknikbolag inom mikroalger med fokus på B2B. Fredrika lämnar över ett bolag som har kapaciteten och infrastrukturen att översätta de senaste forskningsrönen om mikroalger till äkta kommersiella innovationer, och som kommer omdefiniera hur mikroalgbaserad bioteknik används inom läkemedel, nutrition och hud- och hårvård."