ISR tecknar avtal med Gerresheimer för omfattande produktion av IcoOne näsinhalatorer för kliniskt bruk.

 ISR har tecknat ett avtal med det tyska företaget Gerresheimer för storskalig produktion av IcoOne nasal inhalator, för dess fas III-studie av dess torrpulver Covid-19-vaccin. Gerresheimer är ett etablerat företag med global kapacitet för tillverkning av medicinsk plast, system och medicinsk plastutrustning.

 "Vi har tecknat ett mycket viktigt avtal för att kunna producera tillräckligt stora kvantiteter av nästa generations inhalator, för att täcka behoven i våra sena utvecklingsstudier och vårt pivotala fas III-program. Detta avtal öppnar också dörren för ytterligare samarbeten med Gerresheimer, för att producera tillräckliga mängder av vår inhalator för att säkra vår kommersiella leveranskedja och den globala lanseringen av vårt spännande torrpulver SARS-CoV-2-vaccin." kommentar Ola Winqvist, VD för ISR.

"Vi är glada och entusiastiska över att kunna stödja ISR med vår höga expertis inom utveckling, industrialisering och tillverkning av läkemedelsleveransanordningar. Med vår årliga produktion på mer än 100 miljoner inhalatorer är vi den idealiska partnern för ISR, säger Manfred Baumann, Global Executive Vice President Sales & Marketing, Administration & TCC, Gerresheimer Medical Systems.

ISR går nu in i en ny fas och säkrar de långsiktiga partners som behövs för att producera sitt vaccin för fas III och marknaden. Iconovo startar nu del två av det tidigare undertecknade samarbetsavtalet. Försöksutredarna lämnade nyligen in klinisk dokumentation till BMRC (Ethics) för att starta fas I/II-vaccinationsstudien och personalen i ISR's kliniska team har etablerat goda arbetsrelationer med alla inblandade för denna fas I/II-studie i Dhaka. För fas III-studien driver Gerresheimer nu designen för tillverkning, formtillverkning och tillverkning av näsinhalatorn.