Inhalation Sciences tecknar IRS-kontrakt till ett värde av 29 700 EUR med återkommande etablerat läkemedelsföretag

(Stockholm 5 Maj, 2021) ISAB:s uppdragsforskningsenhet, Inhalation Research Services (IRS), har tecknat en ny order värd 29 700 EUR. Ordern består av preklinisk utvärdering med PreciseInhale[®], samt avancerad upplösnings- och absorptionsstudie med DissolvIt[®], ISAB:s ledande in vitro system som levererar exakta, prediktiva klinik-lika data, vilka signifikant kan reducera riskerna för misslyckande i kommande kliniska studier.

Det sammanlagda värdet på ordern är 29 700 EUR. Kontraktet omfattar karakterisering och utvärdering av substanser med ISAB:s flaggskepp, aerosolgeneratorn PreciseInhale[®], samt avancerad upplösnings- och absorptionsstudie med DissolvIt[®]. Den kommersiella versionen av DissolvIt[®] lanserades 2020 och tack vare dess förmåga att leverera högst prediktiva och klinik-lika data som nära återspeglar utfallet i kliniska studier, anses den av många vara unik och marknadsledande. DissolvIt[®] är specifikt utvecklad för läkemedel som levereras via lungan till skillnad mot många andra upplösningsmodeller ursprungligen utvecklade från tekniker ämnade för andra former av läkemedel och intag, ex. piller som upptas via mag- och tarmkanalen.

ISAB:s VD Manoush Masarrat: "När kunder av denna kaliber återkommer med förtroende för oss till att utföra så viktiga studier som denna, visar hur högt data som vi levererar värderas, och hur uppskattad vår IRS-tjänst är. PreciseInhale[®] och DissolvIt[®] levererar premium-data med hög precision och "go/ no-go" resultat som effektivt minskar riskerna i utvecklingsprojekt. Detta betyder att du gör rätt från början och potentiellt sparar enorma summor längre fram i utvecklingskedjan. Vi är mycket glada över att åter få samarbete med denna viktiga kund."