Fantasma Games – Förbättrade spelodds – Mangold Insight Analys

Spelutvecklaren Fantasma Games har haft ett händelserikt andra kvartal.Bolaget har ingått nytt avtal med speloperatören Kindred för att utveckla ett exklusivt spel, blivit nominerade till ett prestigefyllt pris och slutit avtal med speldistributörerna Salsa Technology och Golden Matrix Group för att nå ut till nya marknader. Nettoomsättningen för årets andra kvartal (1,5 miljoner kronor) ökade samtidigt med 10 procent jämfört med samma period 2020. Tillväxttakten var lägre än under första kvartalet men väntas bli högre under kommande kvartal tack vare bolagets nya partnerskap och en ökad spelaktivitet under vinterhalvåret.

Fantasma har under kvartalet tecknat avtal med Salsa Technology och Golden Matrix Group för distribution till 450 operatörer i Asien, Syd- och Centralamerika. I kombination med Scientific Games och Qtech Games-avtalen som presenterades i förra uppdateringen innebär detta att Fantasma med stor sannolikhet kommer slå sitt strategiska mål om att nå ut till 250 operatörer på tre kontinenter. Mangold ser därmed goda möjligheter för ökade intäkter från global distribution.

Mangold har valt att revidera riktkursen till följd av ökade kostnadsposter och förväntningar kring optionsprogrammet TO1. Vi bedömer att samtliga optioner nyttjas vilket också bidrar till utstpädning. Detta motiveras av bolagets bekräftade förmåga att producera attraktiva spel och signera samarbetsavtal med stora speloperatörer. Den nya riktkursen blir således 50,00 kronor per aktie. Det motsvarar en uppsida om drygt 55 procent och rekommendationen blir därför Köp.