Enersize partner SCOPP utökar sitt fotavtryck – Får nya beställningar från stora varumärken i Afrika

Enersize Advanced Research AB fortsätter att växa i Marocko genom den lokala partnern SCOPP Solutions SARLAU Capital 100.000DH ("SCOPP Solutions"). De senaste beställningarna är från Vivo Energy Maroc och Maghreb Steel och kommer att leverera energireduktion med hjälp av Enersize mjukvarulösningar och processes.

"Vi är mycket glada över att se arbetet från vår partner SCOPP Solutions locka fler kunder i Afrika. Att se företag som Vivo Energy Maroc och Maghreb Steel välja Enersize-lösningar är ett bevis på att vi har ett unikt erbjudande för energioptimering av industriell tryckluft”, säger Anders Sjögren, VD för Enersize.

Enersize har utvecklat en modell för tryckluftsoptimering, där det första steget Xray inkluderar en komplett screening av kundens tryckluftssystem med hjälp av portabel dataloggningsutrustning speciellt utvecklad för att identifiera läckage och ineffektiv användning och generering av tryckluft. Baserat på den initiala förståelsen genom Xray är nästa steg att genomföra den energireduktion som identifierats – att skapa en energibesparing och sänka koldioxidavtrycket.

"De nya beställningarna är ett steg framång längs ’Enersize Way’, för att arbeta mot energioptimering efter den första Xray" säger Achraf Zerhouni, SCOPP Solutions. "Maghreb Steel är en stor aktör inom stålindustrin i Marocko och Vivo Energy Maroc är den mest respekterade petroleumverksamheten i Afrika. Att se dessa jättar ta sitt nästa steg i partnerskapet med oss för att uppnå sina hållbarhetsmål är att ge trovärdighet till vårt arbete och värdet vi levererar”.

Mer om SCOPP Solutions

SCOPP Solutions är ett marockanskt företag som grundades 2013. Företaget levererar konsulttjänster i Nordafrika inom flera sektorer: petroleum-produkter, cement, stål, bil och jordbruk.

SCOPP Solutions strategi har under 2020 fokuserats på digitala energieffektivitetslösningar på grund av covid-19-restriktioner. Bolaget har gått in i nya partnerskap och började marknadsföra dessa i september 2020. Trots covid-19-restriktioner och den ekonomiska nedgången har vi fått positiv respons från marknaden, vilket visar att bolagets nya tjänster passar bra för att angripa industrins nya energieffektiviseringsutmaningar.

För mer information om Enersize, vänligen kontakta:

Anders Sjögren, VD
Telefon: +46 730 76 35 30
E-post: ir@enersize.com

Erik Sundqvist, CFO
Telefon: +46 720 92 83 62
E-post: erik.sundqvist@enersize.com

Om Enersize

Enersize utvecklar och levererar smart programvara, verktyg och tjänster för att möjliggöra energioptimering av industriella tryckluftssystem. Den industrispecifika kompetensen hos vår personal och våra lösningar har tillsammans med åtagandet att bli världsledande inom mjukvara för trycklufteffektivisering gjort Enersize till en erkänd ledare för kunder runt om i världen. Enersize är en sammanslagning av flera nordiska företag med erfarenhet från mer än 7000 kundprojekt.

Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm First North Growth Market under ticker: ENERS. 

För mer information https://enersize.com. 

Certified Adviser 
Mangold Fondkommission AB
E-post: ca@mangold.se
Telefon: +46 8 503 01 550

Bifogade filer

Enersize partner SCOPP utökar sitt fotavtryck – Får nya beställningar från stora varumärken i Afrika