Conny Ryk utses till ny VD och koncernchef för Vestum

2021-05-20

CONNY RYK UTSES TILL NY VD OCH KONCERNCHEF FÖR VESTUM

2021-05-20

Styrelsen i WeSC AB (publ) u.n.ä. till Vestum AB (publ) ("Vestum") har idag utsett Conny Ryk till ny VD och koncernchef. Conny Ryk tillträder befattningen idag, den 20 maj 2021.


- Vi är mycket glada över att kunna presentera Conny Ryk som ny VD och koncernchef för Vestum. Connys långa erfarenhet av att bygga framgångsrika bolag inom byggindustrin i kombination med att han blir Vestums största ägare gör honom helt rätt för uppdraget. I Connys senaste roll som VD för Sortera fanns det en tydlig vilja att växa genom förvärv, vilket ledde till inte mindre än 13 förvärv under de senaste fem åren. Med stor kompetens inom ledarskap, M&A och byggindustrin ser vi fram emot att välkomna Conny som ny VD och koncernchef för Bolaget, säger Per Åhlgren, Bolagets styrelseordförande.


- Jag ser mycket fram emot min nya roll och det jag och mitt team, med spetskompetens inom bl.a. M&A, juridik, organisation, finans och bolagsstyrning, tillsammans ska bygga. Visionen är att skapa marknadens främsta förvärvsdrivna koncern med fokus på specialistbolag med exponering mot byggindustrin. Vi ska skapa den starkaste sammanhållna gruppen av specialistbolag som tillsammans kan bidra till att digitalisera och utveckla byggindustrin, säger Conny Ryk.


För ytterligare information kontakta:
Conny Ryk, VD Vestum AB (publ)
Tel: +46 70 775 53 10
E-mail: conny.ryk@vestum.se


Kort om Vestum
Vestum är en svensk förvärvsdriven koncern som förvärvar och utvecklar specialistbolag med exponering mot bygg och anläggning, ROT-sektorn samt infrastrukturentreprenader. Vestum söker aktivt efter kvalitetsbolag med bevisade affärsmodeller, starka marknadspositioner och förutsägbara kassaflöden där Vestum har förutsättningar att vara med och bidra till fortsatt positiv utveckling.
För mer information, vänligen besök: www.vestum.se
Vestums aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market och bolagets Certified Adviser är G&W Fondkommission:
Telefon: +46 (0)8 503 000 50, e-mail: ca@gwkapital.se, webbplats: www.gwkapital.se.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
PM-Conny-Ryk-utses-till-VD .pdf