Brighter AB (publ): Brighters dotterbolag Nectarine Health tecknar avtal med Dynamark Monitoring Inc för upphandling av personliga räddningstjänster för Nectarine Health™ at Home.

Brighter AB (publ) meddelade idag att dess dotterbolag Nectarine Health har ingått ett avtal med Dynamark Monitoring Inc ("Dynamark"). Dynamark tillhandahåller callcenter för övervakning av personlig nödtjänst ("PERS"). Båda företagen skall nu starta ett integrationsprojekt som kommer att lägga till PERS till Nectarine Health™ at Home i USA. 

Dynamarks tjänster kommer att tillåta användare att ansluta till ett callcenter i händelse av ett akutlarm. Akuta larm kan utlösas av en knapptryckning eller genom att hemsystemet automatiskt upptäcker ett hårt fall. Dynamarks callcenterpersonal kommer att kunna ansluta till hemmet genom ett direkt röstsamtal som möjliggörs av Nectarine Health™ at Home. Tjänsteleverantören kan därmed undersöka larmet och vidta lämpliga åtgärder.

"Vi är glada att kunna meddela att vi har tecknat ett avtal med Dynamark. Personlig nödberedskap är en integrerad del av vårt tjänsteutbud framöver. Vi vill ge seniorer och deras familjer sinnesro genom att en professionell service tar emot akuta larm. PERS tillsammans med vår produkt som är designad anpassat för hemmet, den äldre och hans eller hennes nära anhöriga är det som skiljer oss från konkurrenterna", säger Matthias Tietze, VD för Nectarine Health.

Dynamark Monitoring Inc. är baserat i Hagerstown, Maryland, och erbjuder övervakningstjänster i grossistledet som inkluderar personlig nödberedskap, säkerhet och brandövervakning.

För ytterligare information, vänligen kontakta: 

Investor Relations,IR@brighter.se

Certified Adviser
Brighter's Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB,
+46 8 5277 5020, ca@mangold.se,www.mangold.se.

Om Brighter AB (publ)
Brighter är ett svenskt healthtech-bolag med en vision om en enklare vardag för människor som lever med en kronisk sjukdom. Vi tror att en datacentrisk approach är nyckeln till att ge smartare vård. Våra lösningar har utvecklats med en vision om att stärka och underlätta flödet av valida hälso- och behandlingsdata mellan patienter, deras nära och kära och deras vårdgivare - med målet att förbättra livskvaliteten, minska belastningen på sjukvården och öppna upp nya möjligheter för datadriven forskning. Brighter är certifierat under ISO 13485. 2019 utnämndes bolaget till vinnare i Swecare Rising Stars Award. Bolagets aktie är listad på Nasdaq First North Growth Market/BRIG.

För mer information, besök vår webbplats på www.brighter.se

About Nectarine Health
Nectarine Health™ at Home is an AI-based well-being technology that is built for life-loving independence. It aims to empower seniors to live independently at home for longer, promoting feelings of safety and security, knowing that help is always at hand. Nectarine Health is an international company with a team of  and headquarters in Gamla Stan, Stockholm, Sweden. We believe that better and more intelligent tools can help society improve and maintain the quality of care for its aging global population.