AppSpotr AB: Nyhetsbrev: Appspotr 3 lanserar stöd för Apple Business Manager

Appspotr 3 lanserar nu stöd för distribution av skräddarsydda företagsappar via Apple Business Manager.

Med low code kommer en hög tillväxt av appar för interna behov till olika funktioner inom företag och organisationer. Forrester bedömer att vid slutet av 2021 så kommer 75% av alla appar som byggs utvecklas med low code verktyg. Genom denna höga tillväxt kommer också ett ökat behov av att att distribuera företagsappar internt utanför de publika appbutikerna.

Denna typ av interna appar kräver andra distributionsmetoder av bland annat säkerhetsskäl.

För att möta den höga efterfrågan på interna appar hos företag adderar Appspotr löpande de distributionsmetoder som efterfrågas av kunderna i Appspotr 3 plattformen.

Med vår lösning för Apple Business Manager kan du nu distribuera dina skräddarsydda iOS appar utvecklade i Appspotr 3 utanför den publika Apple App Store till dina användare. Det kan ske till en obegränsad volym av användare och Apple erbjuder Business Manager utan kostnad.

Apple Business Manager erbjuder distributionsmöjligheter via Mobile Device Management system (MDM) för företagsägda mobila enheter eller via nedladdningslänkar och inlösenkoder för privata mobila enheter.

Distributionen av apparna sker privat och säkert till interna medarbetare och utvalda partners, kunder eller franchisetagare.

Läs mer om Apple Business Manager här: https://business.apple.com

 

Enkel distribution i Appspotr 3

När dina iOS appar är färdigutvecklade i Appspotr 3 kan du via plattformen enkelt skicka dem till App Store Connect och tilldela apparna till ditt företagets Apple Business Manager-konto.

När apparna godkänts av Apple är de tillgängliga så att endast företaget kan visa och komma åt dem.

Du kan när som helst uppdatera dina publicerade appar i Appspotr 3 för dina användare.

 

Säkerhet och anpassat innehåll

Med skräddarsydda företagsappar via Appspotr 3 + Apple Business Manager kan du som organisation använda App Stores skala och bekvämlighet privat för din organisation samtidigt som du tillhandahåller:

  • Säkerhetsfunktioner för känsliga och privat företagsdata
  • Ett anpassat utseende och känsla, såsom företagets logga eller varumärke
  • Unika funktioner för organisationens medarbetare
  • Specifika funktioner för ett företagsförlopp eller arbetsflöde
  • Anpassade funktioner för partners, kunder, återförsäljare eller dotterbolag
  • Speciell konfiguration för IT-miljöer

 

Unikt

Enligt vår vetskap är Appspotr 3 i nuläget unikt i att erbjuda inbyggt stöd för distribution av appar via Apple Business Manager på marknaden. Detta öppnar upp för kunder till Apple Business Manager globalt att använda Appspotr 3 för produktion och distribution av interna skräddarsydda företagsappar till Apples mobila enheter.

Appspotr för en ständig dialog med bland annat Apple om hur plattformen på bästa sätt kan stödja de distributionsalternativ som rekommenderas för vår målgrupp. Ambitionen är att erbjuda stöd för alla distributionsmodeller som finns för iOS och Android när det är möjligt enligt regelverk hos Apple och Google.

Stöd för Apple Business Manager i Appspotr 3 lanseras under Q2.

 

Kommentar från vd, Appspotr Patric Bottne:

- Vi adderar ständigt ny funktionalitet i vår plattform som kunderna efterfrågar. Vårt stöd för Apple Business Manager etablerar en särställning för Appspotr 3 inom low code och no code branschen. Vi är unika med att erbjuda detta. Detta följer vår strategi att vara världsledande inom demokratisering av apputvecklingen. Vi är glada att både befintliga kunder och nya kunder nu med Apple Business Manager kan skapa och distribuera ännu mer appar på Appspotr 3 plattformen.